Συνάντηση στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, είχαν σήμερα το προεδρείο του Δ.Σ.Α. και τα προεδρεία των Συμβολαιογράφων και των Δικαστικών Επιμελητών, με αντικείμενο συζήτησης «τον συντονισμό των τρόπων αντίδρασής τους απέναντι στο προσχέδιο του ασφαλιστικού που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση».

Οι εκπρόσωποι των εν λόγω φορέων, επισημαίνουν ότι «το προσχέδιο όχι μόνο δεν δίδει λύσεις, αλλά οδηγεί σε οικονομική και επαγγελματική εξαθλίωση τη μεγάλη πλειονότητα των δικηγόρων, των συμβολαιογράφων και των δικαστικών επιμελητών».

Υπογραμμίζουν ακόμη ότι το κυβερνητικό προσχέδιο για το ασφαλιστικό δεν πρόκειται να επιφέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα, καθώς «όχι μόνο δεν θα αυξήσει την εισπραξιμότητα εισφορών και οφειλών, αλλά αντίθετα, λόγω και της αδυναμίας καταβολής των υπέρογκων αυτών ποσών, θα διογκώσει τις ροές εξόδου από το επάγγελμα, με άμεσο αποτέλεσμα την αύξηση των συνταξιούχων και τη δραστική μείωση των ενεργών επαγγελματιών, ενισχύοντας τις γκρίζες μορφές της οικονομίας».

Τέλος, οι εκπρόσωποι των παραπάνω συνδικαλιστικών φορέων, τονίζουν την ομόθυμη θέση τους να αντιδράσουν «με αποφασιστικό και δυναμικό τρόπο απέναντι στο κυβερνητικό σχέδιο».