ΣΚΑΚΙ 2Το σκακιστικό τμήμα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά  το ομαδικό πρωτάθλημα RAPID Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, το οποίο θεωρείται ένα από τα δυνατότερα πρωταθλήματα RAPID της ΕΣΣΑΜΘ, διότι θα αναμετρηθούν κορυφαίοι αθλητές από όλες τις ομάδες της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., λίγο πριν την έναρξη των πανελλήνιων πρωταθλημάτων του 2015.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην Αλεξανδρούπολη, το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014, στο ξενοδοχείο «ALEXANDER BEACH» (Νέα Χιλή, δυτική είσοδος Αλεξανδρούπολης).

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: ΕΛΒΕΤΙΚΟ πέντε γύρων.

ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΩΝ: Ελεύθερη σε τέσσερις σκακιέρες, χωρίς περιορισμό ηλικίας ή φύλου, και με φθίνουσα σειρά ΕΛΟ.

ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ: 10 λεπτά για κάθε σκακιστή, και επιπλέον 10 δευτερόλεπτα ανά κίνηση, από την πρώτη κίνηση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:

10.00 / Άφιξη ομάδων – Δήλωση συνθέσεων

10.30 / Πρώτος γύρος

11.45 / Δεύτερος γύρος

12.30 / Τρίτος γύρος

13.15 / Τέταρτος γύρος

14.00 / Πέμπτος γύρος

15.00 / Τελετή λήξης – Απονομές επάθλων

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Η νικήτρια ομάδα κάθε συνάντησης παίρνει δύο βαθμούς, η ηττημένη κανέναν, και σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος οι δύο ομάδες θα παίρνουν από έναν βαθμό.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΣΗΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: 1) Τουρνουά ισόβαθμων ομάδων 2) Πόντοι 3) Πόντοι στην πρώτη, στη δεύτερη, κ.ο.κ. σκακιέρα.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: Δόβρης Ηλίας

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ορισμός από ΤΕΔ-ΑΜΘ

ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ: Μανελίδης Αλέξανδρος

ΕΠΑΘΛΑ ΝΙΚΗΤΩΝ:  1η – 2η – 3η  νικήτρια ομάδα (Κύπελλο στις ομάδες, Μετάλλια στους σκακιστές) / Μετάλλια και στους τέσσερις νικητές της καλύτερης ατομικής απόδοσης για κάθε σκακιέρα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Ηλίας Δόβρης, 6944128538, μέχρι την Παρασκευή Δεκεμβρίου  2014 / Οι Σύλλογοι μπορούν να δηλώσουν και δύο ομάδες, ενώ τρεις ομάδες μπορούν να έχουν οι διοργανωτές.

ΣΚΑΚΙΓια την επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων, συμβάλλουν με τη σημαντική τους υποστήριξη, το ξενοδοχείο ALEXANDER BEACH και η Alpha ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ  ΑΕ.

Μετά το πέρας των αγώνων (ώρα 15.00), τα σωματεία της ΕΣΣΑΜΘ θα πραγματοποιήσουν  Γενική Συνέλευση στο ίδιο ξενοδοχείο, με τα εξής θέματα:

– Αγωνιστικό Πρόγραμμα 2015.

– Ομαδικά Πρωταθλήματα ΠΟΑ και Β΄ Εθνικής (ανατολικός-δυτικός όμιλος), και συνθέσεις ομάδων.

– Ανάθεση διοργανώσεων (σχολικά – νεανικά πρωταθλήματα).

– Προτάσεις σωματείων – Γενική συζήτηση.

Όσοι εκπρόσωποι Σωματείων δεν μπορέσουν να παραβρεθούν στη Γενική Συνέλευση, πρέπει να επικοινωνήσουν οπωσδήποτε με τον Πρόεδρο της ΕΣΣΑΜΘ (6977786035), για να δηλώσουν τη συμμετοχή της ομάδας τους στο Πρωτάθλημα και στο Κύπελλο του 2015, ώστε να συμπεριληφθούν στις σχετικές κληρώσεις.