“Πεποίθησή μου είναι ότι ο στόχος της δημιουργία ενός μεγάλου ενδιάμεσου χώρου με προοδευτικό πρόσημο, και με πίστη στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, στις δημοκρατικές κατακτήσεις και στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, είναι εφικτός και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε στην πρόσφατη πολιτική μας ιστορία”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ, ο οποίος μετά την ανεξαρτητοποίησή του από το “Ποτάμι”, συναντήθηκε μετά από πρόσκληση που δέχθηκε, με την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Φώφη Γεννηματά.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, και σε αυτήν συμμετείχαν και οι κύριοι Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Βασίλης Κεγκέρογλου.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ιλχάν Αχμέτ:

“Αποδέχθηκα σήμερα την πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να συναντηθώ μαζί της προκειμένου να συζητήσουμε τις προϋποθέσεις μιας πολιτικής μας συνεργασίας.    

Πεποίθησή μου είναι, ότι ο στόχος για τη δημιουργία ενός μεγάλου ενδιάμεσου χώρου με προοδευτικό πρόσημο, με πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, στις δημοκρατικές κατακτήσεις αλλά και στις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, είναι εφικτός και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε στην πρόσφατη πολιτική μας ιστορία.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη συνενώνει σήμερα στους κόλπους της την πληθυντική και ισχυρή Κεντροαριστερά που μπορεί να ωθήσει προς τις αναγκαίες προοδευτικές και δημοκρατικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, αφενός, αλλά και να ωθήσει σε  ευρύτερες συνεργασίες στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για να μπει τέλος στην κρίση.

Θα ήθελα επίσης, να αναφερθώ στην Θράκη και την Ροδόπη, όπου εκλέγομαι και να τονίσω ότι θα αποτελούν πάντοτε την πρώτιστη και κορυφαία προτεραιότητα μου στην κοινοβουλευτική μου παρουσία.           

Θέλω να ευχαριστήσω ταυτόχρονα και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάση Θεοχαρόπουλο για την παρουσία του εδώ και να διαβεβαιώσω ότι θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις στην ενότητα και την προοπτική του δημοκρατικού και προοδευτικού χώρου”.