Ολοκληρώθηκαν οι 5 πρώτες κοινωνικές δωρεές του ΤΑΡ σε φορείς της Βόρειας Ελλάδος

Ολοκληρώθηκαν οι 5 πρώτες κοινωνικές δωρεές του ΤΑΡ σε φορείς της Βόρειας Ελλάδος
ΤΑΠ ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η υλοποίηση των πρώτων προγραμμάτων υποστήριξης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων που προβλέπει το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψε τον περασμένο Μάιο ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ) με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής.

ΤΑΠΉδη έχουν ολοκληρωθεί πέντε δωρεές σε είδος, συνολικής αξίας 46.745 ευρώ, σε κοινωνικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδος, στο πλαίσιο του άξονα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΤΑΡ για τη βελτίωση της Ποιότητας Ζωής των Τοπικών Κοινωνιών. Ειδικότερα, σε λιγότερο από τρεις μήνες από την υπογραφή του Μνημονίου, ο ΤΑΡ προχώρησε στην κάλυψη αναγκών σε είδος πέντε Μη Κυβερνητικών Οργανισμών, που καταγράφηκαν και αξιολογήθηκαν από το Δίκτυο.

Συγκεκριμένα:

– Στο «Άσυλο του Παιδιού» στη Θεσσαλονίκη, που στοχεύει στην κάλυψη βασικών αναγκών παιδιών όλων των ηλικιών, έγινε δωρεά επαγγελματικού πλυντηρίου ρούχων για την κάλυψη των αναγκών τετρακοσίων παιδιών.

– Στην «Αγία Μαρίνα» στο Περιγιάλι Καβάλας, που λειτουργεί σαν παιδαγωγική – εκπαιδευτική μονάδα και σαν χώρος φιλοξενίας ατόμων που πάσχουν από νοητική αναπηρία και κινητικά προβλήματα, χρηματοδοτήθηκε η υγρομόνωση του ιδρύματος.

– Στο «Παιδικό Χωριό SOS Θράκης» στο Αρίστηνο Αλεξανδρούπολης, που φιλοξενεί πενήντα παιδιά που στερούνται τη φυσική τους οικογένεια, και λειτουργεί Κέντρο Ημέρας για παιδιά με ειδικές ανάγκες και Συμβουλευτικό Κέντρο για οικογένειες και τα παιδιά τους που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, έγινε δωρεά ειδών οικιακής χρήσης, υπολογιστών και μονάδων κλιματισμού.

– Στο Εθελοντικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας στην Καστοριά, που σκοπό έχει την εθελοντική παρέμβαση σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών και καταστροφών, έγινε δωρεά εξειδικευμένων ειδών που θα αναβαθμίσουν ποιοτικά τις παρεμβάσεις τους.

– Στην Εταιρία Προστασίας Ατόμων Με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Καστοριάς, για το παράρτημα του Κέντρου Ημέρας για παιδιά, εφήβους και νεαρούς ενήλικες με αυτισμό, έγινε δωρεά εξειδικευμένων ειδών για την κάλυψη των αναγκών εργασιοθεραπείας και κινησιοθεραπείας τους.

Ο TAP προχωρά στην εφαρμογή της εθελοντικής δέσμευσής του να επενδύσει εκατομμύρια ευρώ τα επόμενα τέσσερα χρόνια σε προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που εστιάζουν στο περιβάλλον, στην εκπαίδευση και στην κατάρτιση, στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών, κυρίως περιοχών από όπου θα διέλθει ο αγωγός στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

ΤΑΠ 2Σχετικά με τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP)

Ο αγωγός TAP θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το γιγαντιαίο κοίτασμα Shah Deniz II του Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη. Ο μήκους περίπου 878 χλμ. αγωγός θα συνδεθεί με τον αγωγό Trans Anatolian Pipeline (TANAP) στους Κήπους, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, και θα διασχίζει την Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική θάλασσα, προτού εξέλθει στην ξηρά στη Nότιo Ιταλία. Η όδευση του TAP μπορεί να διευκολύνει την προμήθεια φυσικού αερίου σε αρκετές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας, της Αλβανίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, του Μαυροβουνίου, της Κροατίας κ.ά. Η προσγειάλωση του TAP στις ακτές της Ιταλίας παρέχει πολλαπλές δυνατότητες για περαιτέρω μεταφορά φυσικού αερίου της Κασπίας, σε μερικές από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές, όπως είναι η Γερμανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελβετία και η Αυστρία. Ο TAP θα προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας κατά μήκος της διαδρομής του αγωγού και θα αποτελέσει σημαντική πηγή άμεσων ξένων επενδύσεων. Με τις πρώτες πωλήσεις αερίου προς τη Γεωργία και την Τουρκία να προβλέπονται για τα τέλη του 2018, οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη θα ακολουθήσουν γύρω στις αρχές του 2020. Στο μετοχικό κεφάλαιο του ΤΑΡ μετέχουν οι εταιρείες: BP (20%), SOCAR (20%), Snam (20%), Fluxys (19%), Enagás (16%) και Axpo (5%).

Περισσότερες πληροφορίες: www.tap-ag.gr | www.twitter.com/tap_pipeline

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood