Το Νομαρχιακό Τμήμα Ροδόπης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ενημερώνει τα μέλη του οτι για ιατρικές υπηρεσίες μπορούν να επισκέπτονται τη Μονάδα Υγείας του ΠΕΔΥ Κομοτηνής το οποίο στεγάζεται στα πολυιατρεία του πρώην ΙΚΑ.

Η Μονάδα Υγείας του ΠΕΔΥ Κομοτηνής διαθέτει τις εξής ιατρικές ειδικότητες:

  1. Παθολογίας.
  2. Γενικής Ιατρικής.
  3. Οφθαλμολογικής.
  4. Ψυχιατρικής.
  5. Παιδιατρικής.
  6. Ορθοπεδικής.
  7. Ακτινολογίας.
  8. Μικροβιολογίας.

Για προγραμματισμένη επίσκεψη στις πέντε πρώτες ειδικότητες (π.χ. για συνταγογράφηση χρονίων φαρμάκων, γυαλιά, εμβόλια, κ.λπ.), οι ασφαλισμένοι μπορούν να κλείνουν ραντεβού στα γνωστά πενταψήφια νούμερα 14784, 14554, 14900, 14884.

Για οποιοδήποτε επείγον περιστατικό κατά τη διάρκεια του πρωινού ωραρίου, διατίθεται Ιατρός Υποδοχής (στο ισόγειο), ο οποίος εξετάζει τους ασθενείς εκτάκτως – χωρίς δηλαδή προγραμματισμένο ραντεβού.

Για τον Ορθοπεδικό, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να συνεννοούνται με το Γραφείο Κίνησης Ασθενών στο 2531059290.

Το Ακτινολογικό Εργαστήριο λειτουργεί καθημερινά από τις 07:15 έως και τις 13:30, και εκτελούνται ακτινογραφίες με ηλεκτρονικά παραπεμπτικά από οποιονδήποτε ιατρό (δηλαδή και από εξωτερικό ιατρό), δωρεάν. Γίνεται επίσης υπερηχογράφημα άνω – κάτω κοιλίας, νεφρών, ήπατος, ουρητήρων, προστάτη, κ.λπ. – Τηλέφωνο Ακτινολογικού: 2531059283.

Στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο γίνονται δωρεάν εξετάσεις γενικής και καλλιέργεια ούρων – αντιβιόγραμμα, καλλιέργεια κολπικού – αντιβιόγραμμα, τεστ κύησης, παρασιτολογική και καλλιέργεια κοπράνων, και προσεχώς θα υπάρχει και αιματολογικός και βιοχημικός αναλυτής για τις υπόλοιπες βιοχημικές εξετάσεις – Τηλέφωνο Μικροβιολογικού:  2531059291.

Επιπλέον, στη Μονάδα Υγείας του ΠΕΔΥ Κομοτηνής, λειτουργούν δωρεάν, Τμήμα Ενεσοθεραπείας και Φυσικοθεραπευτήριο – Τηλέφωνο 2531059284.

Για οποιαδήποτε πληροφορία το κοινό μπορεί να απευθύνεται στο Γραφείο Κίνησης (2531059290).

«Εφόσον υπάρχουν οι παραπάνω Ιατρικές Υπηρεσίες του ΠΕΔΥ Κομοτηνής, μπορεί ο κάθε ασφαλισμένος του Δημοσίου να εξυπηρετείται εκεί αντί να επισκέπτεται το Νοσοκομείο. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις Υπηρεσίες του ΠΕΔΥ, τόσο για τη δική μας εξυπηρέτηση αλλά και για την αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου», σημειώνει ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης κ. Γιώργος Ιωαννίδης.