ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΥΣΚΕΨΗ 3Η χρηματοδότηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με ποσό οκτώ εκ. ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία-θωράκιση της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, αποφασίστηκε μετά από Τεχνική Συνάντηση του Γεν. Γραμματέα Υποδομών του Υπουργείου ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. κ. Σιμόπουλου, της Εκτελεστικής Γραμματέως της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κ. Κοσμίδου, γενικών διευθυντών και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου και της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, η οποία προκλήθηκε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Γιώργου Παυλίδη πριν ακόμη από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην κοιλάδα του Έβρου.

900.000 ευρώ θα εκταμιευτούν άμεσα λόγω της κρίσιμης κατάστασης που αντιμετωπίζει η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου από έντονα αντιπλημμυρικά φαινόμενα, και με στόχο να γίνουν: επείγουσες εργασίες αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινόμενων και ενίσχυσης-συντήρησης-βελτίωσης αναχωμάτων, αντλήσεις, καθαρισμός της κοίτης ποταμών κ.ά.

Επίσης, δρομολογήθηκαν διορθώσεις στη διαχείριση των ζητημάτων αντιπλημμυρικής προστασίας της λεκάνης απορροής του ποταμού Έβρου.

Ο κ. Παυλίδης σημείωσε σχετικά: «Καλύπτουμε κάποιες γκρίζες ζώνες στη διαχείριση των πλημμυρικών ζητημάτων και αποκτούμε σχετική ευελιξία. Υπάρχουν και πάλι αρκετά ζητήματα».