Οι ψίθυροι της δραχμής
Του Δημήτρη Τζελέπη.

Η σιωπή είναι χρυσός λέει μία ελληνική παροιμία. Το Μαξίμου δεν αντέδρασε καθόλου στις δηλώσεις Ξυδάκη κάτι που δείχνει σκοπιμότητα, ότι ήταν κάποιος ψίθυρος του Μαξίμου και τον εξέφρασε ο Ξυδάκης ή οφείλεται στην αδράνεια του Μαξίμου. Έχουμε δει πολλά στελέχη της κυβέρνησης να υπερασπίζονται με σθένος από το γραφείο τύπου του Μαξίμου.

Αλλά σε αυτό το θέμα άκρα του τάφου σιωπή. Άραγε γιατί; Υπάρχει κάποιο σχέδιο στο συρτάρι της κυβέρνησης εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ; Όπως ήταν το περίφημο «Plan X» του Βαρουφάκη υπό την καθοδήγηση του συμβούλου του κ. Γκάλμπρέϊθ.

Εάν ο κ. Ξυδάκης εξέφρασε προσωπική γνώμη θα πρέπει να τον βάλουμε στο κλαμπ των δραχμολάγνων που πληθαίνουν σιγά-σιγά. Στην κοινωνία υπάρχουν πολλοί που λένε δεν βγαίνει, προτιμούν να δοκιμάσουν το άγνωστο, τη βουτιά στον ωκεανό με άγνωστο αποτέλεσμα. Ξεχνούν ότι και οι άνθρωποι που πιστεύουν στην Ελλάδα και δεν είναι λίγοι, θα πάρουν το δρόμο της ξενιτιάς, του ξεριζωμού και η Ελλάδα θα γίνει μία κοινωνία αποτελούμενη από παππούδες και ηλικιωμένους.

Θα μου πείτε, καλά εσύ που ζεις; Δεν βλέπεις ότι υπάρχουν περισσότεροι που είναι ηλικιωμένοι και οι νέοι επιλέγουν εδώ και χρόνια τον δρόμο του ξεριζωμού. Υπάρχουν όμως και δημιουργικά μυαλά που πιστεύουν στην Ελλάδα, θέλουν να δουλέψουν στην Ελλάδα της Ευρώπης, να την ανυψώσουν και να δείξουν τις ικανότητες τους. Βεβαίως και η ανύψωση θα έρθει και από το εξωτερικό με ανθρώπους που θα φέρουμε πίσω, αφού πρώτα πειστούν στο πλάνο μίας Ελλάδας που πιστεύει στα δύσκολα project.

Όσο γίνονται δηλώσεις σαν και αυτές του Ξυδάκη υπέρ της δραχμής κανέναν δεν πρόκειται να πείσουμε, το πλοίο πληθαίνει με ξενιτεμένους, οι αλύτρωτοι δεν θα έρχονται και η Ελλάδα, θα κλείνει το μάτι στην καταστροφή. Εάν γίνει το μοιραίο, θα ευχαριστηθούν αυτοί που έχουν ποντάρει στην χρεοκοπία, θα θησαυρίσουν αυτοί που θα μας αγοράσουν «μπιρ παρά», οι ανθέλληνες Σόρρος και πολλοί άλλοι θα βγουν δικαιωμένοι.

Επίσης, είναι γνωστό οι δραχμιστές στον ΣΥΡΙΖΑ έφυγαν το καλοκαίρι του 2015 μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου. Δοκιμάστηκαν στις εκλογές και απερρίφθησαν. Το μόνο δραχμικό κόμμα που επιβιώνει, αλλά με πολλές ίντριγκες είναι το κόμμα της Ζωής. Όλοι ξέρουμε ότι η «Ιερουσαλήμ», το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι γεμάτο από ίντριγκες, δολοπλοκίες, χτυπήματα κάτω από την μέση. Όλα αυτά δεν οδηγούν σε ένα κόμμα του 21ου αιώνα, αλλά θυμίζουν εποχές Βυζαντίου. Θα γίνουμε Βαλκάνια και με την βούλα; Με ολίγον τι δόση και από Βενεζουέλα…