Το πρωί της Δευτέρας και ώρα 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Γεώργιος Παυλίδης» της Π.Ε. Ροδόπης η σύγκληση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, για την αξιολόγηση εφαρμογής των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών καθώς και συντονισμός – επανέλεγχος διαλειτουργικότητας των υπηρεσιών.

Για τον ίδιο σκοπό, για την πρόληψη και τον καλύτερο συντονισμό, είχε συγκληθεί στις 26 Απριλίου Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, όπου είχαν κατατεθεί ιδέες και απόψεις από όλους τους παρευρισκόμενους φορείς.

Πρόσκληση απεστάλη σε όλους τους Δήμους της Ροδόπης και τις αρμόδιες Υπηρεσίες,  σε φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης, Οργανισμών, Υπηρεσιών και Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και στις Εθελοντικές Ομάδες.

38451465 297881217631926 5366495365006622720 nΣε δηλώσεις του ενόψει του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, σημείωσε τα εξής: «Είμαι πιστός οπαδός της φράσης: «Η πρόληψη είναι η καλύτερη λύση κάθε πιθανού προβλήματος». Για να μην φτάσουμε στο σημείο να συζητάμε για τα λάθη που έγιναν μετά από ένα πρόβλημα, η καλύτερη λύση είναι η τακτική συνάντηση όλων των αρμόδιων Φορέων για να τα προβλέπουμε και επιπλέον να έχουμε ένα τέτοιο επίπεδο συντονισμού, έτσι ώστε αν προκύψει κάποιο πρόβλημα να λύνεται εν τη γενέσει του. Στόχος του Συντονιστικού Οργάνου είναι να δούμε το επίπεδο ετοιμότητας, στο οποίο βρίσκεται ο μηχανισμός μας σε περίπτωση πυρκαγιάς και να αναλύσουμε επί χάρτου κάποια δεδομένα, όπως για παράδειγμα η ασφάλεια των παιδικών κατασκηνώσεων, των παραθεριστικών οικισμών και του Ορεινού Όγκου, που για μένα οφείλουν να  είναι η κορωνίδα της προτεραιότητας μας. Οφείλουμε επιπλέον να έχουμε σε προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών της περιοχής μας και την ασφάλεια τους».