Οι φιλοπεριβαλλοντικές «τσάντες Μουρτίδη»

Πώς η ιστορία επαναλαμβάνεται οκτώ χρόνια μετά, σε μια συγκυρία που η ανάγκη μείωση της χρήσης πλαστικών σακουλών βρίσκεται στο προσκήνιο.
mourtt

  • Πώς η ιστορία επαναλαμβάνεται οκτώ χρόνια μετά, σε μια συγκυρία που η ανάγκη μείωσης της χρήσης πλαστικών σακουλών βρίσκεται στο προσκήνιο.

Έτος 2010: Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Κομοτηνής είναι ο Γιάννης Μουρτίδης. Σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) υλοποιεί καμπάνια για την ανακύκλωση συσκευασιών. Η εκστρατεία ενημέρωσης υπό τον τίτλο «Τίποτα δεν πάει χαμένο» και με την παρότρυνση προς τους δημότες «ανακυκλώστε συσκευασίες», περιλαμβάνει και την χορήγηση στους πολίτες 14.000 ειδικών τσαντών μεταφοράς πλαστικών, γυάλινων, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών.

Οι φιλοπεριβαλλοντικές «τσάντες Μουρτίδη»Έτος 2018: Ο Γιάννης Μουρτίδης ξαναβρίσκεται στο «τιμόνι» της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Κομοτηνής. Η αναγκαιότητα ευαισθητοποίησης των δημοτών σε θέματα ανακύκλωσης παραμένει στο ακέραιο. Επιπροσθέτως, η συγκυρία είναι τέτοια (μόλις πριν από λίγες εβδομάδες καταργήθηκε η δωρεάν χορήγηση πλαστικών σακουλών), που όχι μόνο ευνοεί τη διοργάνωση καμπάνιας, παρόμοιας με εκείνη του 2010, αλλά συνιστά και αναγκαία τη χορήγηση ειδικών τσαντών στους δημότες, όπως έγινε και τότε.

Με βάση αυτό ακριβώς το σκεπτικό, δεν άργησε να προκύψει η ιδέα της διοργάνωσης μιας εκδήλωσης σχετικά με την ανακύκλωση, που θα συνοδεύεται από τη χορήγηση δωρεάν τσαντών αγοράς.

Η εκδήλωση, όπως έχετε πληροφορηθεί ήδη από το inkomotini.news, θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, σε συνεργασία με την εταιρία «Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.». Σκοπός της θα είναι η συλλογή ηλεκτρονικών συσκευών από τους δημότες της Κομοτηνής, ενώ στο πλαίσιο αυτής θα διανεμηθούν 1.100 επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες αγοράς από ανακυκλωμένο υλικό, διαστάσεων 50x40x15, που θα φέρουν μήνυμα για τη μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, δόθηκε το «πράσινο φως» για την προμήθεια των 1.100 επαναχρησιμοποιούμενων τσαντών, ενώ όπως γνωστοποίησε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας κ. Μουρτίδης, θα γίνουν ενέργειες από τη δημοτική αρχή ώστε σε επόμενη φάση να εξασφαλιστεί και να χορηγηθεί στους δημότες μεγαλύτερος αριθμός τσαντών.

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood