Οι Σύλλογοι Εβριτών Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας και Σερρών, ενώνουν τη φωνή διαμαρτυρίας τους με τους Συλλόγους του Νομού Έβρου για τη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές Αρχές, και προσυπογράφουν το κάλεσμα των Φορέων που έχει ως εξής:

«Η σύλληψη και κράτηση ήδη επί δέκα μέρες των δύο στελεχών του Στρατού μας στις φυλακές της Αδριανούπολης, είναι μία προσβολή και πρόκληση για όλον τον ελληνικό λαό και πρωτίστως για εμάς τους Εβρίτες.

Ένα ασήμαντο συμβάν στη μεθόριο παρέδωσε δύο δικούς μας ανθρώπους όμηρους στη γείτονα και έπληξε την αξιοπρέπεια και τη φιλοτιμία των Ελλήνων, ένστολων και μη.

Η συνεχιζόμενη κράτηση του Ανθυπολοχαγού Μητρετώδη Άγγελου και του Λοχία Κούκλατζη Δημήτρη, μας εξοργίζει και μας προσβάλλει προσωπικά όλους εμάς που ζούμε στον ακριτικό  Έβρο και που πάντα ελπίζουμε σε μια ειρηνική συνύπαρξη με τη γειτονική χώρα.

Η ειρηνική συνύπαρξη και η φιλία δεν μπορεί να είναι όμως μια μονόπλευρη επιθυμία και στάση, ειδικά όταν οι Αρχές της άλλης πλευράς δίνουν όλο και περισσότερα σημάδια εκμετάλλευσης και επιβουλής.

Είμαστε σήμερα εδώ για να βροντοφωνάξουμε τη θέλησή μας για άμεση αποφυλάκιση των παιδιών μας από τις τουρκικές Αρχές, αφήνοντας τις νομικίστικες δικαιολογίες και τα κατασκοπευτικά σενάρια κατά μέρος.

Αυτό που δεν πετυχαίνει η Πολιτική, ας το πετύχει η Φιλία, ο Πολιτισμός και η Οικονομία.

Θα αποτελεί ταπείνωση να συνεχίσουμε σαν να μη συνέβη τίποτε, σαν να αδιαφορούμε για την τύχη των κρατουμένων, για την αγωνία των οικογενειών τους, και για την τιμή του Στρατού και της Πατρίδας μας.

Καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».