ΔΕΡΜΕΟ Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων παρουσίασε το πλάνο οργάνωσης της εργασίας του στο Υπουργείο.

Πρώτα από όλα χώρισε σε τρεις χρονικές περιόδους τις δράσεις του.

Η πρώτη περίοδος  άρχισε την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του και θα διαρκέσει μέχρι την 10η Σεπτεμβρίου.

Η δεύτερη περίοδος θα διαρκέσει από τις 11 Σεπτεμβρίου μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Και η τρίτη περίοδος από την 1η Ιανουαρίου 2015  μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους 2014-2015.

«Η πρώτη και ΑΠΟΛΥΤΗ προτεραιότητα κατά την πρώτη περίοδο είναι η διασφάλιση της ομαλής έναρξης του διδακτικού έτους με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα και κενά», τόνισε ο κ. Δερμεντζόπουλος. Συνεχίζοντας υπογράμμισε πως «σε αγαστή συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου καταβάλουμε κάθε προσπάθεια έτσι ώστε από την πρώτη μέρα να μη λείψουν σε κανένα μαθητή τα βιβλία του και να έχουμε τα λιγότερα δυνατά κενά εκπαιδευτικών θέσεων. Μέχρι στιγμής το 90% των βιβλίων έχουν φτάσει ήδη στις αντίστοιχες διευθύνσεις των νομών και το 10% βρίσκεται σε διαδικασία αποστολής. Μέχρι το τέλος του Αυγούστου σε όλα τα σχολεία θα βρίσκονται τα βιβλία».

Σε ότι αφορά στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών διαβεβαίωσε επισημαίνοντας την αναγκαιότητα της διαδικασίας αυτής ότι «μέχρι τις 30 Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επιμόρφωσης 13.000 στελεχών (από τους περιφερειακούς διευθυντές μέχρι και τους διευθυντές των σχολικών μονάδων)».

Όσον αφορά τις νομοθετικές πρωτοβουλίες θα εισαχθούν για ψήφιση στη Βουλή δυο σχέδια νόμου σχετικά με την Έρευνα και Τεχνολογία και την Ειδική Αγωγή, με στόχευση την ψήφισή τους εντός του θέρους.

Σε ότι αφορά στη δεύτερη περίοδο ο κ. Δερμεντζόπουλος τόνισε ότι «θα παρακολουθούμε και θα ελέγχουμε την ομαλή λειτουργία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα διορθώνουμε πιθανές δυσλειτουργίες του συστήματος».

Σχετικά με την Τράπεζα Θεμάτων είπε ότι «θα εξαλείψουμε τις όποιες αδυναμίες και ταυτόχρονα θα ενισχύσουμε το ρόλο της, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει η εφαρμογή και για τη 2α Λυκείου.

Ταυτόχρονα θα αναλάβουμε παράλληλες δράσεις όπως είναι η ενδοσχολική βία, το φαινόμενο της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου, της καταπολέμησης  μαθητικής διαρροής κ.α.

Επιπλέον, θα επιδιώξουμε συνεργασία με Πολιτιστικούς φορείς όπως το Εθνικό Θέατρο, η Εθνική Λυρική Σκηνή και άλλους καλλιτεχνικούς οργανισμούς και δεν θα διστάσουμε να δεχτούμε χορηγίες από ιδιώτες που θέλουν να στηρίξουν αυτές τις δράσεις».

Κατά την τρίτη περίοδο, από τον Ιανουάριο και μετά, ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι «θα προετοιμαστούμε για την επόμενη σχολική χρονιά έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι και καλύτερα προετοιμασμένοι για την έναρξη του επόμενου διδακτικού έτους 2015-2016».

Ως αρμόδιος Υφυπουργός στον τομέα της Έρευνας και Τεχνολογίας ο κ. Δερμεντζόπουλος τόνισε ότι κύριο μέλημα αποτελεί η σύνδεση της έρευνας και τεχνολογίας με την επιχειρηματικότητα και ειδικά με μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ), κατευθύνσεις που έχω ήδη δώσει στην ΓΓΕΤ.

Τέλος, ο κ. Δερμεντζόπουλος επισήμανε πως «στόχος όλων μας είναι το ανώτατο δυνατό επίπεδο της Παιδείας μας και ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς πρέπει να συνεργαστούμε προς την κατεύθυνση αυτή».