Η διακριτική παρουσία τους σε ποικίλες εκδηλώσεις της Κομοτηνής – πολιτιστικές, αθλητικές, κοινωνικές – είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο.

Οι εθελοντές διασώστες “Σαμαρείτες” του τοπικού παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, δίνουν το δικό τους “παρών” όπου τους ζητηθεί, διασφαλίζοντας για τους διοργανωτές την άμεση αντιμετώπιση κάθε πιθανού απευκταίου περιστατικού τραυματισμού ή κλονισμού της υγείας οποιουδήποτε συμμετέχοντα στις εκδηλώσεις ή θεατή αυτών.

Υπό τον συντονισμού του επικεφαλής Κωνσταντίνου Ιμανιμίδη, νέοι και νέες που έχουν λάβει την απαιτούμενη πιστοποίηση εκπαίδευσης, παρακολουθούν τις εκδηλώσεις από καίριες θέσεις, τελούν σε εγρήγορση ανά πάσα στιγμή, και “σκανάρουν” συνεχώς τα πεδία τέλεσης των εκδηλώσεων και το παριστάμενο πλήθος.

Εφοδιασμένοι με τον απαραίτητο εξοπλισμό – μέρος του οποίου προέρχεται από χορηγίες τοπικών φορέων και συλλόγων -, και με την κινητή μονάδα πρώτων βοηθειών που τους παραχωρήθηκε από τον Δήμο Κομοτηνής, είναι πάντα σε ετοιμότητα να παράσχουν την πολύτιμη συνδρομή τους όποτε χρειαστεί.

Έτσι συνέβη και στις καρναβαλικές εκδηλώσεις της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής (βλ. Τσικονπέμπτη, μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, μαθητική “καρναβαλιάδα”).

Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν στους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού Ροδόπης για την αξιέπαινη ανιδιοτελή προσφορά τους!