Κορυφώνονται σήμερα στις Σάπες οι εκδηλώσεις τιμής των πολιούχων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες με πανηγυρικό Εσπερινό και λιτάνευση της εικόνας των Αγίων, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος.

Ακολούθησε πανηγύρι στην αυλή του δημοτικού σχολείου υπό τους θρακικούς ήχους του «Θρακόμελου» και τους ποντιακούς του Θοδωρή Κωτίδη, μέχρι αργά. Η εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από τον Σύλλογο Πολιτισμού και Ανάπτυξης «ΔΡΩ» και τον Δήμο Μαρώνειας – Σαπών, με τη βοήθεια πολλών εθελοντών.

Την ευλογία του έδωσε στους παρευρισκόμενους ο Μητροπολίτης, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν ο Δήμαρχος Μαρώνειας-Σαπών κ. Γιάννης Σταυρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης και η νέα Πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου «ΔΡΩ» κ. Ματίνα Καραθανάση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Ταξίαρχοι της 21ης και της 29ης Ταξιαρχίας,ο Αντιδήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών Χαράλαμπος Τσάτσας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φωτεινή Τσακιράκη, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ηλίας Σταυρίδης ,ο τέως Πρόεδρος του ΔΣ Μάνθος Μπαξεβάνης, ο τέως Υπουργός και βουλευτής Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Πρόεδρος της ΔΚ Νίκος Κοκκίνης, μέλη πολιτιστικών συλλόγων και πλήθος κόσμου.