Με μεγάλες ουρές αυτοκινήτων που κάποιες στιγμές ξεπέρασαν και τα 5 χιλιόμετρα ξεκίνησε το φετινό τουριστικό ρεύμα από την Βουλγαρία.

Η είσοδος της Ρουμανίας στην Ε.Ε, η αύξηση του βιοτικού επιπέδου σε ένα κομμάτι του ρουμανικού λαού, το άνοιγμα νέων συνοριακών σταθμών στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα καθώς και η ολοκλήρωση της Εγνατίας μαζί με τους κάθετους άξονες της έχει οδηγήσει σε συνεχή αύξηση του οδικού τουρισμού από τη Ρουμανία, ιδίως σε Βόρεια και Βορειοδυτική Ελλάδα.

Οι πρώτες ουρές στη Νυμφαία από Ρουμάνους τουρίστες και όχι μόνο!

Ήδη χθες και προχθές μεγάλες ουρές αυτοκινήτων παρουσιάσθηκαν στον βουλγαροελληνικό μεθοριακό σταθμό Μακάζα-Νυμφαία στην Ροδόπη που είναι ένας από τους νέους σταθμούς που έχει δεχθεί την «πίεση» μιας και το προτιμούν ιδιαίτερα και οι Ρουμάνοι και οποίος εξελίσσεται στον δεύτερο σε υπερφόρτωση συνοριακό σταθμό μετά τον Προμαχώνα.

Όμως ο μικρός αυτός σταθμός δεν έχει από την βουλγαρική πλευρά τις υποδομές και το προσωπικό να εξυπηρετήσει γρήγορα τον αυξημένο αριθμό αυτοκινήτων και επιβατών που φεύγουν από την Βουλγαρία με αποτέλεσμα οι ουρές να γίνονται ακόμη μεγαλύτερες ιδίως τα σαββατοκύριακα, που και οι Βούλγαροι από το νότιο τμήμα της χώρας εκδράμουν για μονοήμερες ή διήμερες αποδράσεις σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Οι πρώτες ουρές στη Νυμφαία από Ρουμάνους τουρίστες και όχι μόνο!

Από την άλλη η πρόσβαση στον βουλγαρικό συνοριακό σταθμό μέσω ενός δρόμου μίας λωρίδας κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση τον καθιστά άκρως επικίνδυνο με αποτέλεσμα τα τροχαία δυστυχήματα να είναι καθημερινό φαινόμενο στη βουλγαρική πλευρά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τοπικά βουλγαρικά ΜΜΕ κάνουν …έκκληση στους -Βούλγαρους τουλάχιστον – πολίτες να χρησιμοποιούν και τους μεθοριακούς σταθμούς Ορμενίου και Εξοχής».

Πηγή: newpost.gr