Εκδρομή στη Ρουμανία πραγματοποίησε ο σύλλογος παλαιμάχων της ΑΕΚομοτηνής.

Η … εκδρομική αποστολή που αποτελούνταν από 56 μέλη και φίλους του συλλόγου, μετά από μια μικρή στάση για καφέ στην Ορεστιάδα, πέρασε τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα του Ορμένιου και κατέληξε για φαγητό στην πανέμορφη πόλη «Βέλικο Τίρνοβο», δεύτερη πρωτεύουσα της Βουλγαρίας στην ιστορία της. Στη συνέχεια, περνώντας από τη Στάρα Ζαγόρα, έφτασε στη γέφυρα του Δούναβη, την αποκαλούμενη και «Γέφυρα της Φιλίας» (φυσικό σύνορο Βουλγαρίας-Ρουμανίας), και πέρασε στη Ρουμανία όπου μετά από δεκατρείς ώρες ταξιδιού έφτασε στο πανέμορφο Βουκουρέστι.

ΑΕΚ ΡΟΥΜΑΝΙΑ 2Μετά την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο RIN GRAND, αναχώρησε για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, και την επομένη επισκέφθηκε τα θρυλικά Καρπάθια Όρη διασχίζοντας την πανέμορφη κοιλάδα Πράχωβα, και έφτασε στη Σινάϊα (φημισμένο κέντρο θερινών και χειμερινών διακοπών). Εκεί επισκέφθηκε τα θερινά ανάκτορα του Κάρολου «Peles», και στη συνέχεια τον «Πύργο του Δράκουλα» στην πόλη Μπράν, ενώ κατέληξε στην πόλη – στολίδι της Ρουμανίας Brasov, η οποία απέχει 250 χιλιόμετρα από το Βουκουρέστι, και μετά από μια μικρή περιήγηση στην παλιά πόλη και στη «Μαύρη Εκκλησία», έμεινε για δύο ώρες για φαγητό και καφέ, και κατόπιν επέστρεψε στο Βουκουρέστι για ξεκούραση. Την επόμενη μέρα ξεκίνησε η ξενάγηση στην πανέμορφη πόλη του Βουκουρεστίου με τα ατέλειωτα παλάτια. Οι Κομοτηναίοι τουρίστες επισκέφθηκαν το Παλάτι της Βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου, το οποίο αποτελείται από 1.500 αίθουσες και είναι το δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο του κόσμου μετά το Πεντάγωνο των ΗΠΑ, το πιο φημισμένο Μέγαρο Μουσικής «Αντενέουμ», τα ανάκτορα της Βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του Θριάμβου, που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισιού, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο και την Ελληνική Εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, και στην οποία έψαλλαν το προοίμιο του Ακάθιστου Ύμνου «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα Νικητήρια». Πίσω από την εκκλησία, όπου κάθε Κυριακή και κατά τις γιορτές τελείται Θεία Λειτουργία στα ρουμανικά και στα ελληνικά, βρίσκεται η Πρεσβεία της Ελλάδος. Επόμενη επίσκεψη ήταν στο μουσείο που είναι μοναδικό στο είδος του και παρουσιάζει την αρχιτεκτονική από όλες τις περιοχές της χώρας, με σπίτια τα οποία κατοικούνταν κατά το παρελθόν και τα οποία οι ιδιοκτήτες τους τα δώρισαν στο κράτος και τα μετέφεραν εκεί. Στη συνέχεια η αποστολή επισκέφθηκε το μεγαλύτερο πολυκατάστημα που υπάρχει στο Βουκουρέστι, για ψώνια, φαγητό και καφέ.

Οι συμμετέχοντες στην εκδρομή επέστρεψαν ενθουσιασμένοι, καθώς ήταν μια εκδρομή διαφορετική από όσες έχουν γίνει μέχρι τώρα, οι οποίες περιλάμβαναν ποδοσφαιρικές συναντήσεις.