Στην πόλη Πιτέστι της Ρουμανίας ταξίδεψε ο Σύλλογος Φίλων Χορωδιακής Μουσικής Κομοτηνής «Ο Εύμολπος»,  ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση για συμμετοχή στο εκεί 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών «Antonio Vivaldi».

Δράττοντας την ευκαιρία, υπό την αιγίδα  του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας, ο «Εύμολπος» από την Κομοτηνής τραγούδησε και για τους Έλληνες της ομογένειας στο Βουκουρέστι.

Στόχος της χορωδίας σε αυτό το ταξίδι ήταν η ανταλλαγή ήχων και στίχων με άλλους λαούς αλλά και η ενίσχυση των δεσμών με τον απόδημο ελληνισμό απανταχού.

Η συνάντηση μαζί τους, η προσφορά σε αυτούς της χαράς να ακούσουν τραγούδια της ιδιαίτερης πατρίδας τους, το χαμόγελο στα πρόσωπά τους και το σιγοψιθύρισμα στα χείλη τους, ήταν η ανταμοιβή για κάθε προσπάθεια που καταβάλλουν όλο τον χρόνο ο μαέστρος κ. Αθανάσιος Βαργεμτζίδης και όλοι οι χορωδοί για ένα άρτιο αποτέλεσμα και αποτέλεσε την «Ιθάκη» γι αυτό το μακρινό ταξίδι.

Στον λίγο ελεύθερο χρόνο τους τα μέλη του «Ευμόλπου» είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την πόλη Άρτζες και τον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μονή Κουρτέα ντε  Άρτζες, καθώς επίσης να ξεναγηθούν στην πανέμορφη πόλη του Βουκουρεστίου.