ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΙ 1

Μια βραδιά με ήχους βυζαντινούς και ανατολίζοντες, υπόσχεται η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, στην παρουσίαση της έκδοσης «Μουσουργοί της Θράκης», που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη μουσικολογική μελέτη, η οποία φέρνει για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας σημαντικά στοιχεία για δεκάδες δημιουργούς έντεχνης, αστικής μουσικής, με καταγωγή από την ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

Όπως αναφέρουν οι συγγραφείς, Γεώργιος Κωνστάντζος, Θωμάς Ταμβάκος και Αθανάσιος Τρικούπης, οι «Μουσουργοί της Θράκης» αποτελούν «μια περιήγηση στην έντεχνη δυτικοευρωπαϊκή, βυζαντινή και ανατολίζουσα μουσική της ενιαίας Θράκης των Ελλήνων, που μαζί με την παραδοσιακή, συγκροτούν ένα μωσαϊκό καλλιτεχνικής έκφρασης, από τα πλουσιότερα της Ευρώπης».

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει από τον ακαδημαϊκό και πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών Θεόδωρο Αντωνίου, τον πρόεδρο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Νικόλαο Μαλιάρα, και τον πρόεδρο της Ένωσης Μουσικών και Θεατρικών Κριτικών Κυριάκο Λουκάκο. Θα παρέμβουν οι συγγραφείς Γεώργιος Κωνστάντζος, Θωμάς Ταμβάκος και Θανάσης Τρικούπης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ακουστούν ηχητικά δείγματα από το ηχογράφημα που συνοδεύει το βιβλίο, και θα ερμηνευθούν αποσπάσματα με την υψίφωνο Αντωνία Καλογήρου και τον Θανάση Τρικούπη στο πιάνο.

ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΙ 2