Παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σάμου & Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου, και Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου, προσκεκλημένων του τοπικού θρησκευτικού ταγού, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος, θα πραγματοποιηθούν οι επίσημες επετειακές τελετές για τη συμπλήρωση 95 χρόνων από την απελευθέρωση και ενσωμάτωση της Κομοτηνής στον εθνικό κορμό. Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης θα παραθέσει δεξίωση προς τιμήν των αναπήρων πολέμου, ενώ ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης θα εκφωνήσει τον Πανηγυρικό της Ημέρας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

 • Κατά τις βραδινές ώρες της 12ης, 13ης και 14ης Μαΐου, θα φωταγωγηθούν όλα τα Δημόσια και Δημοτικά Καταστήματα, καθώς και τα ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, και οι Τράπεζες της πόλης της Κομοτηνής.
 • Από την ανατολή της 13ης Μαΐου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 14ης Μαΐου, γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και Τραπεζών της πόλης της Κομοτηνής, των κωμοπόλεων και των οικισμών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Τρίτη 12 Μαΐου

08:00 – Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Ηρώο της Κομοτηνής με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής της XXI ΤΘΤ και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του Ανώτατου Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής.

Τετάρτη 13 Μαΐου

10:50 – Επίσημη έπαρση της Ιστορικής Σημαίας από τον Δήμαρχο Κομοτηνής στο Ηρώο, παρουσία Αρχών, και με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής της XXI ΤΘΤ και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του Ανώτατου Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής.

11:00 – Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος / κατάθεση στεφάνων.

18:30 – Επίσημη υποστολή της Ιστορικής Σημαίας από τον Δήμαρχο Κομοτηνής με τη συμμετοχή της Μουσικής της XXI ΤΘΤ και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του Ανώτατου Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής.

19:00 – Υποδοχή της θαυματουργού Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος από την φερώνυμη Ιερά Μονή στην πλατεία Βιζυηνού, μπροστά στο Δημαρχείο Κομοτηνής, και λιτανευτική πομπή διά των οδών Ορφέως και Βενιζέλου, η οποία θα καταλήξει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής, όπου και θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου.

Πέμπτη 14 Μαΐου

 • Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών, οι δε φιλαρμονικές του Δήμου Κομοτηνής και της ΧΧΙ ΤΘΤ θα περιέλθουν σε κεντρικές οδούς της πόλης της Κομοτηνής παιανίζοντας τον εωθινό και εμβατήρια.
 • 07:00 Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου και Ἰκαρίας κ.κ. Ευσεβίου, και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου, και του οικοδεσπότου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος.

 • 10:30 – Δοξολογική και ευχαριστιακή δέηση, και εκφώνηση Πανηγυρικού της Ημέρας από τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γεώργιο Πετρίδη.

  11:00 – Δεξίωση προς τιμήν των αναπήρων πολέμου από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Γιώργο Παυλίδη, στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης (πρώην Νομαρχία) για όλους τους προσκεκλημένους και τους πολίτες.

  11:45 – Επιμνημόσυνη δέηση Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος στο Ηρώο / κατάθεση στεφάνων / τήρηση ενός λεπτού σιγής / τιμές θα αποδώσει στρατιωτικό άγημα και η στρατιωτική μουσική με μέριμνα του Ανώτατου Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής.

  12:00 – Παρέλαση επί της Λεωφόρου Δημοκρατία και της οδού Ορφέως, τμημάτων Πολιτιστικών Οργανώσεων, Φοιτητικής και Μαθητικής Νεολαίας, Σωμάτων Ελλήνων Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, Ενόπλων Δυνάμεων, Ελληνικής Αστυνομίας.

  20:10 – Υποστολή της Σημαίας στο Ηρώο.