Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας), ανέλαβε την προανάκριση για το νέο περιστατικό απειλής σαμποτάζ σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης – το τρίτο τα τελευταία τέσσερα χρόνια – που «ανακοινώθηκε» μέσω διαδικτύου με χθεσινοβραδινή ανάρτηση στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου Athens Indymedia. Το κείμενο έχει τίτλο «Πράσινη Νέμεσις – Πράξη 3» και υπογράφεται από τους «μαυροπράσινους εμπρηστές». Οι συντάκτες του αναφέρουν ότι «στη διάρκεια των Χριστουγέννων εκατομμύρια ζωντανά πλάσματα σφάζονται ή στραγγίζονται», παραθέτουν τις επωνυμίες των προϊόντων που ισχυρίζονται πως έχουν μολύνει με υδροχλωρικό οξύ, και προειδοποιούν οτι από τις 20 έως τις 24 Δεκεμβρίου θα επανατοποθετήσουν τα μολυσμένα προϊόντα σε σούπερ μάρκετ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προκειμένου να υποχρεώσουν τις εταιρείες να τα αποσύρουν μαζικά από τα ράφια. Παρόμοιες ενέργειες είχαν πραγματοποιηθεί και παραμονές Χριστουγέννων του 2013 και του 2016, για τις οποίες είχε υπάρξει ανάληψη ευθύνης από την οργάνωση «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία». Οι εταιρείες που είχαν αναφερθεί τότε στις αναρτήσεις της οργάνωσης, προχώρησαν σε ανάκληση των προϊόντων τους.

Από τις αστυνομικές Αρχές ενημερώθηκαν αμέσως οι εταιρείες που αναφέρονται στο κείμενο καθώς και ο ΕΦΕΤ που από την πλευρά του συνδράμει ενεργά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ με γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του καταναλωτή, καλεί τους καταναλωτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για προληπτικούς λόγους, να μην προβούν στην προμήθεια των παρακάτω προϊόντων, ανεξαρτήτως παρτίδας, για το χρονικό διάστημα
20 έως 25 Δεκεμβρίου 2017:

  • Μεμονωμένες συσκευασίες «COCA – COLA»  σε πλαστική συσκευασία PET του 1,5 λίτρου.
  • Μεμονωμένες συσκευασίες «COCA – COLA LIGHT» σε πλαστική συσκευασία PET του 1,5 λίτρου.
  • Συσκευασίες «Παριζάκι Υφαντής» των 500 γρ. και των 350 γρ.
  • Φρέσκο Γάλα Πλήρες ΔΕΛΤΑ του 1 λίτρου σε χάρτινη συσκευασία μπλε χρώματος.

Από τον ΕΦΕΤ καλούνται επίσης οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι οποίες διαθέτουν τα ανωτέρω προϊόντα, να τα απομακρύνουν άμεσα από τους χώρους πώλησης.

Στο μεταξύ, οι εταιρείες που διακινούν στην ελληνική αγορά τα εν λόγω προϊόντα έχουν αρχίσει την προληπτική απομάκρυνσή τους, συνεργάζονται δε εποικοδομητικά με την Ελληνική Αστυνομία και τον ΕΦΕΤ συμβάλλοντας έτσι και αυτές στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του θέματος.

Με ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ, που σε κάθε περίπτωση και σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει τους σχετικούς ελέγχους στις στοχοποιημένες αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, διαβεβαιώνει τους καταναλωτές ότι «καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προστατευθεί η υγεία τους από τέτοια συμβάντα».