110 δρομολόγια Κομοτηνή-Ξάνθη πραγματοποίησε το ΚΤΕΛ Ροδόπης από το απόγευμα του Σαββάτου 25/2 έως τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 26/2.

Πριν από λίγες ημέρες μια αψυχολόγητη απόφαση της οργανωτικής επιτροπής του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού, ήρθε να δοκιμάσει τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ της Κομοτηνής και της Ξάνθης. Τα μέλη της επιτροπής «είδαν» ανταγωνιστική διάθεση στην καρναβαλικές εκδηλώσεις της Κομοτηνής, και ουσιαστικά έβγαλαν…απαγορευτικό, μην επιτρέποντας στους συλλόγους από την Ξάνθη να πάρουν μέρος σε αυτές! Η συγκεκριμένη απόφαση, σε συνδυασμό με κάποια εμπρηστικά δημοσιεύματα που ακολούθησαν, εκλήφθηκε ως προσβλητική προς την τοπική κοινωνία της Κομοτηνής που διαχρονικά στήριξε τον θεσμό του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού, και προκάλεσε δυσμενή σχόλια. Στο κλίμα αυτό, δεν έλειψαν και ορισμένες ακραίες τοποθετήσεις στα social media, που πρόκριναν το «μποϊκοτάζ» εκ μέρους των Κομοτηναίων στις φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις της Ξάνθης.

Τελικά, τίποτα τέτοιο δε συνέβη. Οι Κομοτηναίοι απέδειξαν ότι δεν κρατούν κακία, και σαν καλοί γείτονες, στήριξαν μαζικά το καρναβάλι της Ξάνθης για ακόμα μια χρονιά. Το συμπέρασμα αυτό εξάγεται από τα στοιχεία που αφορούν στις μετακινήσεις επισκεπτών με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ροδόπης. Μόνο στο διάστημα από το απόγευμα του Σαββάτου έως τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής, το δρομολόγιο Κομοτηνή-Ξάνθη έγινε συνολικά 110 φορές! Για την ακρίβεια, στα 15 τακτικά δρομολόγια που είναι προγραμματισμένα κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, προστέθηκαν άλλα 95 έκτακτα προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο μεγάλος όγκος του κοινού που συνέρρευσε για να μεταβεί στη γειτονική Ξάνθη. Είναι, δε, χαρακτηριστικό, ότι η κίνηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Ροδόπης κ. Πέτρο Δεληγκιόζη, κυμάνθηκε σε υψηλότερα επίπεδα από την περσινή αντίστοιχη περίοδο.

Αν αναλογιστούμε τέλος ότι ένας σημαντικός αριθμός Κομοτηναίων μετέβη στην Ξάνθη με ιδιωτικά αυτοκίνητα, δεν είναι υπερβολή να συμπεράνουμε, ότι οι Κομοτηναίοι κυριολεκτικά…μετακόμισαν στην Ξάνθη κατά το διήμερο της κορύφωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Έτσι λοιπόν δίνεται τέλος σε μια αντιπαλότητα που κακώς ξεκίνησε. Ραντεβού λοιπόν για τις επόμενες Απόκριες, με τους Κομοτηναίους και τους Ξανθιώτες πάντα μαζί.