Πέτρος Φιλιππίδης, Γιάννης Μπέζος, Γιάννης Βούρος, Κώστας Ευριπιώτης, Τάκης Ζαχαράτος, Γιώργος Κιμούλης, Κάρμεν Ρουγγέρη, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Κώστας Κόκλας, Σταμάτης Κραουνάκης, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Θανάσης Βισκαδουράκης, Νικολέτα Βλαβιανού, Σοφία Βογιατζάκη, Τάνια Τρύπη, Κωνσταντίνος & Ματθαίος Τσαχουρίδης, θα βρεθούν το καλοκαίρι στην Κομοτηνή, παρουσιάζοντας μοναδικές παραστάσεις και συναυλίες στο θερινό δημοτικό θέατρο της πόλης.

Συνολικά, από τις 2 Ιουλίου ως τις 7 Σεπτεμβρίου, μέσω του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, θα φιλοξενηθούν δεκαπέντε παραγωγές: τρεις σύγχρονες θεατρικές κωμωδίες, η τελευταία σωζόμενη κωμωδία του Αριστοφάνη «Ο Πλούτος», η επίκαιρη αν και γραμμένη το 1843 κωμωδία του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή «Του Κουτρούλη ο γάμος», έξι παιδικές θεατρικές παραστάσεις, συναυλία του Στ. Κραουνάκη, σόου του Τάκη Ζαχαράτου, και μπαλέτο «Η λίμνη των κύκνων» από το διάσημο Moscow Classical Russian Ballet Theater.

Αναλυτικά το δροσερό θερινό μουσικοθεατρικό πρόγραμμα που εξασφάλισε το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής:

Τα ψηλά βουνά

ΔΗΠΕΘΕ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ 1Ζαχαρία Παπαντωνίου

ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Παραγωγή ΤΑΓΑΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ – Μ. ΙΑΚΩΒΟΥ- Α. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ Ο.Ε.

Σάββατο 02/07 ώρα 21:15

Γενική είσοδος: 12 €

Παιδικό, φοιτητικό, ανέργων, AMEA, πολυτέκνων: 10 €

Η προσκόμιση της κάρτας ανεργίας, πολυτέκνων και φοιτητικής ταυτότητας είναι απαραίτητη στην είσοδο και όχι κατά την έκδοση του εισιτηρίου.

Η παράσταση διατηρεί το λόγο και τις εικόνες του βιβλίου αυτούσια, έτσι ώστε και αν ακόµα κάποιος δε γνωρίζει «Τα Ψηλά Βουνά», φεύγοντας απ’ αυτήν, αισθάνεται ότι έχει διαβάσει το βιβλίο. Τα σκηνικά της παράστασης εμπλουτίζονται µε ψηφιακές προβολές υψηλής ανάλυσης από κινούµενα σχέδια (3D Animation), που βασίζονται στις αυθεντικές εικόνες του βιβλίου, όπως ακριβώς τις σχεδίασε ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου. Πρώτη φορά σε οικογενειακή παράσταση ψηφιακές προβολές κινούμενων σχέδιων συγχρονίζονται και αλληλεπιδρούν µε την κίνηση των ηθοποιών, συνθέτοντας ένα υπέροχο βουκολικό περιβάλλον, µε δάσος, άστρα και ουρανό.

Πρωταγωνιστούν: Αλέξανδρος Μπουρδούμης (Αφηγητής, Πατέρας, κυρ-Στέφανος, Δάσκαλος, Προεστός, γριά- Χάρµαινα), Μάνος Στεφανάκης (Φάνης), Θανάσης Δόβρης (Αντρέας), Γρηγόρης Ποιµενίδης (Φουντούλης, Χωρικός), Κλεοπάτρα Μάρκου (Μάνα, Δήµος, Αφρόδω), Σωτήρης Μεντζέλος (Καλογιάννης), Γιώργος Σύρµας (Μαθιός), Παντελής Φλατσούσης (Δηµητράκης), Γιώργος Φλωράτος (Κωστάκης, Λάµπρος)

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου

Πρωτότυπη Μουσική: Θωμάς Καραχάλιος

Σκηνικά & Κοστούµια: Κωνσταντίνος Ζαµάνης

Χορογραφία: Δηµήτρης Μαργαρίτης

Ψηφιακά Video: Νίκος Τσιµούρης

Κινούµενα Σχέδια: Βαγγέλης Σιγάλας

Γαμπροί για πούλημα

ΔΗΠΕΘΕ ΓΑΜΠΡΟΙ ΓΙΑ ΠΟΥΛΗΜΑΗ καινούρια, ξεκαρδιστική κωμωδία των Θ. Παπαθανασίου – Μ. Ρέππα

ΘΕΑΤΡΟ

Παραγωγή ΘΕΑΜΑ ΑΚΡΟΠΟΛ

Παρασκευή 08/07 ώρα 21:15

Γενική είσοδος: 18 €

Ανέργων, παιδικό, φοιτητικό, πολυτέκνων & ΑΜΕΑ: 13 €

Η προσκόμιση της κάρτας ανεργίας, πολυτέκνων & φοιτητικής ταυτότητας είναι απαραίτητη στην είσοδο και όχι κατά την έκδοση του εισιτηρίου.

Την ώρα που η νεοελληνική ιστορία μας παίζει την πιο μεγάλη ίσως φάρσα της μεταπολίτευσης, οι Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας ανέβασαν στο ΑΚΡΟΠΟΛ μια γνήσια, καυστική, ξεκαρδιστική κωμωδία, με θέμα αδήριτα πολιτικό: Με ήρωες που έχουν προτερήματα κι ελαττώματα και με συμπεριφορές που αντανακλούν αυτές της εκάστοτε πολιτικής τους ηγεσίας. Κι αυτές είναι που η κωμωδία, με την αρχαία σοφία της, μας κάνει να δούμε με συμπάθεια και να σκεφτούμε πώς θα κάνουμε καλύτερες. Ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, ούτε πάνω, ούτε κάτω λοιπόν. «O εχθρός είναι μέσα μας», όπως λένε οι ίδιοι οι συγγραφείς μας και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο «και η λύση είναι μέσα μας»!

Πρωταγωνιστούν: Κώστας Ευριπιώτης (Μάκης Κωσταρέλος), Νικολέτα Βλαβιανού (Φλόρα Κωσταρέλου), Σοφία Βογιατζάκη (Γκαλίνα Μπακλάνοβα), Μάνος Ιωάννου (Μίλτος), Κώστας Κόκλας (Θανάσης), Αντιγόνη Νάκα (Στέλλα), Νίκη Λάμη (Τζούλη Αλαμάνα), Σπύρος Πούλης (Σταμάτης Δεβέκουρας), Γιάννης Τσιμιτσέλης (Αλέξης Κωσταρέλος), Παρθένα Χοροζίδου (Γκαλίνα Λουμπίνοβα)

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου

Πήτερ Παν και οι πριγκίπησσες – Το μαγικό φίλτρο

ΔΗΠΕΘΕ ΠΗΤΕΡ ΠΑΝΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Παραγωγή ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ

Τρίτη 12/07 ώρα 21:00

Γενική είσοδος: 10 €

Παιδικό, ανέργων, φοιτητικό: 8 €

Η προσκόμιση της κάρτας ανεργίας, πολυτέκνων και φοιτητικής ταυτότητας είναι απαραίτητη στην είσοδο και όχι κατά την έκδοση του εισιτηρίου.

Κάτι παράξενο συμβαίνει στη Χώρα του Ποτέ. Η Μάγισσα Κλο Κλο επιστρατεύει τον κακό πειρατή Κάπταιν Χουκ και τον πιστό βοηθό του Μίστερ Σμι, για να απαγάγει και να φυλακίσει τις Πριγκίπισσες των παραμυθιών στο νησί του Δράκου. Την ίδια στιγμή, ο Πήτερ Παν με τη βοήθεια της Τίνκερμπελ και των Νεράιδων καταστρώνουν το σχέδιο διάσωσης και κατευθύνονται προς το πειρατικό πλοίο.

Θα καταφέρουν άραγε ο Πήτερ Παν, η Τίνκερμπελ και οι Νεράιδες να τις ελευθερώσουν; Θα μπορέσουν η Σταχτοπούτα, η Πεντάμορφη, η Πριγκίπισσα του Χιονιού, η Μικρή Γοργόνα, η Τάιγκερ Λίλλυ, η Γιασεμή και η Εσμεράλντα να γυρίσουν στα Παραμύθια και να ξαναφέρουν τη χαρά στα χείλη των παιδιών;

Ο αγαπημένος ήρωας των παιδιών συναντά τις Πριγκίπισσες των Παραμυθιών σε μια φαντασμαγορική θεατρική παράσταση, με πολύ χορό, περιπέτεια και χιούμορ…

Παίζουν:

Θοδωρής Γεωργίτσης, Χρήστος Κατίδης, Κώστας Καφαντάρης, Μαρία Σπαθοπούλου.

Παίζουν και χορεύουν: Άννα Αϊδινίδου, Ελευθερία Κάτανα, Μαρία Κλιγκοπούλου, Ξένια Παπαδοπούλου, Φανή Σιώτη, Λίτσα Τζούρου, Ελένη Χαραλαμπίδου.

Συντελεστές:

Κείμενα: Πένυ Φυλακτάκη

Σκηνοθεσία: Βασίλης Ισσόπουλος

Σκηνογραφία: Μαγδαληνή Σίγα

Χορογραφίες: Χρήστος Κατίδης

Μουσική: Αντώνης Ανέστης

Φωτισμοί: Ανέστης Άγκος

H λίμνη των κύκνων

Moscow Classical Ballet Russian Ballet Theater

ΔΗΠΕΘΕ ΛΙΜΝΗ ΚΥΚΝΩΝΜΠΑΛΕΤΟ

Παραγωγή  ΤΑΓΑΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ & GR ENTERTAINMENT WORLD LTD

Πέμπτη 14/07 ώρα 21:15

Διάρκεια παράστασης 2 ώρες και 20 λεπτά (με διάλειμμα)

Γενική είσοδος: 20 €

Ανέργων, παιδικό, φοιτητικό, πολυτέκνων & ΑΜΕΑ: 15 €

Η προσκόμιση της κάρτας ανεργίας, πολυτέκνων & φοιτητικής ταυτότητας είναι απαραίτητη στην είσοδο και όχι κατά την έκδοση του εισιτηρίου.

Μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσετε το βραβευμένο και διάσημο «Russian Ballet Theater», μια από τις πιο αναγνωρίσιμες δυνάμεις του κλασικού χορού της Μόσχας. Η Λίμνη των Κύκνων, η πιο συγκινητική ιστορία αγάπης του κλασικού χορού, είναι το μπαλέτο, το οποίο διαχρονικά συναρπάζει και γοητεύει το κοινό. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 4 Μαρτίου του 1877 στο θέατρο Μπολσόι και έκτοτε δεν έχει σταματήσει να συναρπάζει τον κόσμο. Την ίδια στιγμή αποτελεί την υπέρτατη πρόκληση στην καριέρα των χορευτών, αφού οι δεξιοτεχνικές ικανότητες και ο λυρισμός που απαιτούνται για την ολοκληρωμένη ερμηνεία του, είναι σχεδόν πέρα από τα ανθρώπινα όρια.  Παράλληλα, πρόκειται για ένα αυτόνομο μουσικό έργο μεγάλων ερμηνευτικών απαιτήσεων, με αγαπημένες μελωδίες που αιχμαλωτίζουν και σαγηνεύουν τις αισθήσεις. Το «Russian Ballet Theater», που διαπρέπει παγκοσμίως με τη συγκεκριμένη παράσταση, ιδρύθηκε το 2000 και αμέσως καθιερώθηκε ως ένα διαρκώς εξελισσόμενο συγκρότημα χορού. Υιοθετώντας τις παραδόσεις της κληρονομιάς του κλασικού μπαλέτου, περιλαμβάνει στο ρεπερτόριό του σχεδόν όλες τις παραστάσεις του χρυσού αιώνα του ρωσικού μπαλέτου, όπως τα έργα «Λίμνη των κύκνων», «Η ωραία κοιμωμένη», «Καρυοθραύστης», «Ζιζέλ», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», «Μπαγιαντέρα», «Δον Κιχώτης» κ.ά. Από την εποχή της ίδρυσής του, περιόδευσε με μεγάλη επιτυχία σε πολλές χώρες του κόσμου. Το συγκρότημα συνεργάζεται με επιφανείς καλλιτέχνες διαφόρων ομάδων, μεταξύ αυτών και των Θεάτρων Μπολσόι, Μαρίνσκι, Στανισλάβσκι.

Τα σαράντα κλειδιά

ΔΗΠΕΘΕ ΤΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑΣκυριανό παραμύθι

ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Παραγωγή ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

Δευτέρα 18/07 ώρα 21:15

Γενική είσοδος: 5 €

Πώς μπορούμε με ελευθερία και φαντασία να «μαγεύουμε» τα παιδιά και τους μεγάλους και να ενεργοποιούμε ταυτόχρονα την κριτική σκέψη τους, αλλά και τη συγκίνηση; Τα Σαράντα κλειδιά είναι μια πρόταση θεάτρου για όλη την οικογένεια, βασισμένη σε ένα υπέροχο λαϊκό παραμύθι που δίνει αυτή τη δυνατότητα. Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης με πολλές περιπέτειες: η ζωή και οι δυσκολίες της, η αγάπη, η αγωνιστικότητα, η ζήλεια και το μίσος, η καλοσύνη και η κακία είναι ορισμένα μόνο από τα θέματα αυτού του ξεχωριστού παραμυθιού. Οι ηθοποιοί το αφηγούνται και ταυτόχρονα το παίζουν, ερμηνεύουν τα τραγούδια, φτιάχνουν μπροστά μας τα σκηνικά, κατεβαίνουν στην πλατεία και συνεργάζονται με τους θεατές. Επτά ηθοποιοί ερμηνεύουν δεκάδες ρόλους σε μια παράσταση, όπου η δημιουργική φαντασία συγκατοικεί με το χιούμορ, την ευαισθησία, τη θεατρική μαγεία. Με τα πιο απλά υλικά, οι ηθοποιοί μετατρέπουν τη σκηνή σε δάσος, θάλασσα, κάστρο και ταξιδεύουν μικρούς και μεγάλους, εξοικειώνοντας τους νεαρούς θεατές με τη γλώσσα του θεάτρου και τους κώδικες της αφήγησης και κινητοποιώντας τη σκέψη, αλλά και την ενσυναίσθηση.

Παίζουν: Σοφία Αντωνίου, Θέμης Θεοχάρογλου, Σοφία Βούλγαρη, Κυριάκος Δανιηλίδης, Γιώργος Δημητριάδης, Δημήτρης Φουρλής

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Ελένη Δημοπούλου

Μουσική: Κώστας Βόμβολος

Κίνηση: Μέλπω Βασιλικού

I am what I am

Τάκης Ζαχαράτος

ΔΗΠΕΘΕ ΖΑΧΑΡΑΤΟΣΘΕΑΤΡΟ

Παραγωγή LYKOS PRODUCTIONS

Τρίτη 19/07 ώρα 21:15

Γενική είσοδος: 16 €

Φοιτητικό, μαθητικό, πολυτέκνων & ανέργων: 12 €

Η προσκόμιση της κάρτας ανεργίας, πολυτέκνων & φοιτητικής ταυτότητας είναι απαραίτητη στην είσοδο και όχι κατά την έκδοση του εισιτηρίου.

Ο Τάκης Ζαχαράτος ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ, με το μοναδικό show «Ι am what I am» ανανεωμένο και με νέα πρόσωπα της επικαιρότητας, για να συνεπάρει, να διασκεδάσει, να συγκινήσει, να τραγουδήσει και να παρασύρει το κοινό σε υπέροχες καλοκαιρινές βραδιές γέλιου και χαράς!

Ο καλλιτέχνης φαινόμενο, με την τεράστια και μοναδική αποδοχή και αγάπη από τον κόσμο, θα βρεθεί και πάλι φέτος το καλοκαίρι κοντά στο κοινό όλης της Ελλάδας, σατιρίζοντας όλα όσα ζούμε και ζήσαμε από πέρσι μέχρι σήμερα σε όλους τους τομείς, όπως μόνο αυτός ξέρει!

Επειδή μια φορά δεν είναι ποτέ αρκετή, η περσινή θριαμβευτική περιοδεία του Tάκη Ζαχαράτου με το «I am what I am», που έκανε ρεκόρ εισιτηρίων όπου παρουσιάστηκε, θα σαλπάρει και αυτό το καλοκαίρι για όλη την Ελλάδα, με νέα κείμενα και μεταμφιέσεις, για να ψυχαγωγήσει, να σατιρίσει, να μιμηθεί και να χαρίσει μαγικές στιγμές γέλιου και τραγουδιού σε όσους δεν την είδαν, αλλά και σε όλους όσους σίγουρα θέλουν να την ξαναδούν!

Συντελεστές:

Κείμενα – Σκηνοθεσία – Κοστούμια: Τάκης Ζαχαράτος

Σκηνικά: Μανώλης Παντελιδάκης

Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας

Σταμάτης Κραουνάκης

One man show. «Όλοι ένα». Φίλα με

Τρεις γενιές τραγούδια

ΔΗΠΕΘΕ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣΣΥΝΑΥΛΙΑ

Παραγωγή ΟΜΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ –ΣΠΕΙΡΑ ΣΠΕΙΡΑ

Τετάρτη 27/07 ώρα 21:30

Γενική είσοδος: 16 €

Νεανικό/φοιτητικό (έως 26 ετών), πολυτέκνων, ανέργων & ΑΜΕΑ: 12 €

Η προσκόμιση της κάρτας ανεργίας, πολυτέκνων, ΑΜΕΑ, και φοιτητικής ταυτότητας είναι απαραίτητη στην είσοδο και όχι κατά την έκδοση του εισιτηρίου.

«Όλοι ένα». Φίλα με. Το ζήσανε και το χειροκρότησαν όλοι. Το κοινό μας, οι φίλοι, οι δημοσιογράφοι, τα social media, οι πολιτικοί, έγιναν Όλοι Ένα. Όλοι οι τεχνικοί και συνεργάτες, οι χορηγοί μας, όλοι μαζί, όλοι ένα, κατάφεραν αυτή η παράσταση να είναι μία μικρή νίκη Αγάπης. Για δύο ώρες στο πιάνο και παντού, ανάμεσά σας, ο Σταμάτης Κραουνάκης θα σας μαγέψει, με καλεσμένους τρεις θαυμάσιους συνεργάτες, τον Άρη Βλάχο, στη μουσική διεύθυνση και στα πλήκτρα, τον Βάϊο Πράπα, σε λαϊκά έγχορδα και στην κιθάρα, τον Γιώργο Ταμιωλάκη, στο βιολοντσέλο, και με πέντε αγγέλους συμπαραστάτες, δυνατούς καλλιτέχνες και δοσμένους στην τέχνη τους ολόψυχα.

Συντελεστές:

Σκηνικό: Γιάννης Μουρίκης

Φωτισμοί: Κώστας Μπλουγουράς

Κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου

Ήχος: Δημήτρης Σωτηρόπουλος – Κώστας Χριστοφής

Βοηθός σκηνοθέτη: Χρήστος Μουστάκας

Οργάνωση παραγωγής: Ελένη Συροπούλου

Προβολή & Επικοινωνία: Δέσποινα Κραουνάκη

Σχεδιασμός προγράμματος: Χρήστος Μουστάκας

Caveman

ΔΗΠΕΘΕ CAVEMANτου Rob Becker

ΘΕΑΤΡΟ

Παραγωγή ΘΕΑΤΡΟ CORONET & MOGUL THEATER

Δευτέρα 01/08 ώρα 21:30

Διάρκεια παράστασης 2 ώρες (με διάλειμμα)

Προπώληση: 10 €

Γενική είσοδος: 15 €

Φοιτητικό, πολυτέκνων, ανέργων & άνω των 65 ετών: 12 €.

Η προσκόμιση της κάρτας ανεργίας, πολυτέκνων και φοιτητικής ταυτότητας είναι απαραίτητη στην είσοδο και όχι κατά την έκδοση του εισιτηρίου.

Εννέα χρόνια τώρα ο Caveman έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς. Στην Ελλάδα τον έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 270.000 θεατές, ενώ σε ολόκληρο τον κόσμο πάνω από 15.000.000 θεατές. O Θανάσης Βισκαδουράκης προσθέτει την προσωπική του σφραγίδα σ’ έναν από τους πιο επιτυχημένους θεατρικούς ρόλους των τελευταίων δεκαετιών… Όλοι μέσα μας κρύβουμε έναν Caveman και αυτός είναι ο λόγος της απόλυτης ταύτισης με τον ήρωα. Μέσα από τα δικά του μάτια συνειδητοποιήσαμε ότι το μυστικό της συμβίωσης κρύβεται στην κατανόηση της διαφορετικότητας μεταξύ των ανδρών και των γυναικών…

Στο ρόλο του Caveman: ο Θανάσης Βισκαδουράκης

Συντελεστές:

Μετάφραση: Ερατώ Τάττη

Σκηνοθεσία: Γιώργος Οικονόμου

Διασκευή: Αναστασία Παπαστάθη

Σκηνικά – Κοστούμια: Ειρήνη Παγώνη

Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Παπανδρέου

Του Κουτρούλη ο γάμος

ΔΗΠΕΘΕ ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣΘΕΑΤΡΟ

Παραγωγή ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 04/08 ώρα 21:00

Γενική είσοδος 15 €

Φοιτητικό: 12 €

Ανέργων & άνω των 65 ετών: 10 €

Η προσκόμιση της κάρτας ανεργίας και φοιτητικής ταυτότητας είναι απαραίτητη στην είσοδο και όχι κατά την έκδοση του εισιτηρίου.

Η πιο… «Αριστοφανική» κωμωδία του νεοελληνικού θεάτρου ανεβαίνει αυτό το καλοκαίρι από τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Λεμπέση, με τον Γιάννη Βούρο στον επώνυμο ρόλο και την Τάνια Τρύπη στο ρόλο της… πέτρας του σκανδάλου. «Του Κουτρούλη ο γάμος» γράφτηκε από τον Αλέξανδρο Ρίζο Ραγκαβή στα 1843, αμέσως μετά το «μνημόνιο» με τους δανειστές εκείνης της εποχής και την επιβολή στη χώρα μας από τις Μεγάλες Δυνάμεις δυσβάστακτων όρων, που οδήγησαν στην εξέγερση της 3ης του Σεπτέμβρη. Μέσα από την ξεκαρδιστική ιστορία του Κουτρούλη, του καλοκάγαθου ράφτη από την Σύρο, που για να τον δεχτεί για σύζυγό της η ωραία Ανθούσα θέτει ως όρο να γίνει… υπουργός, ο Ραγκαβής αποκαλύπτει με αξιοθαύμαστη τόλμη τις μεθόδους και τις πρακτικές, που από τότε ταλανίζουν το πολιτικό μας σύστημα: την εξασφάλιση ξένης υποστήριξης, την διαπλοκή, την εξαγορά συνειδήσεων, τις πελατειακές σχέσεις και την θυσία του δημοσίου στο ατομικό συμφέρον.

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Βούρος, Τάνια Τρύπη, Κώστας Φλωκατούλας, Γιώργος Γιαννόπουλος, Άγγελος Μπούρας, Θοδωρής Αντωνιάδης, Λευτέρης Δημηρόπουλος, Δέσποινα Μπουγατιώτη, Θάλεια Χαραρά, Δανάη Αγγελάτου, Γιάννης Καλατζόπουλος.

Ο Πλούτος

του Αριστοφάνη

ΔΗΠΕΘΕ ΠΛΟΥΤΟΣΘΕΑΤΡΟ

Παραγωγή ΜΑΡΚΟΣ ΤΑΓΑΡΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 10/08 ώρα 21:15

Κανονικό: 20 €

Παιδικό, φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων & ΑΜΕΑ: 15 €

Η προσκόμιση της κάρτας ανεργίας, πολυτέκνων, και φοιτητικής ταυτότητας είναι απαραίτητη στην είσοδο και όχι κατά την έκδοση του εισιτηρίου.

Σύγχρονος του Πελοποννησιακού Πολέμου (431-404), που σήμανε την πτώση της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, ο κορυφαίος κωμωδιογράφος της αρχαιότητας, o Αριστοφάνης, πραγματεύεται με διεισδυτικότητα και ακρίβεια την έκπτωση των αξιών. Ο «Πλούτος» παρουσιάστηκε το 388 π.Χ., στο τέλος περίπου του Κορινθιακού πολέμου. Η Αθήνα ήλπιζε σε ανάκτηση της αίγλης της. Mάταια, όμως, αφού η πολιτισμική κρίση ήταν βαθιά, η έκπτωση των ηθών έπληττε βάναυσα τον δημόσιο και ιδιωτικό βίο και η οικονομία κατέρρεε, επιτρέποντας την επικράτηση των επιτηδείων, με την ανοχή, βεβαίως, της διεφθαρμένης πολιτικής και θρησκευτικής εξουσίας. Κι εδώ παρεμβαίνει με το έργο του ο Αριστοφάνης. Απογυμνώνει τους ηγέτες του και επαναφέρει το αίτημά του για δίκαιη πολιτεία, αναπτύσσοντας έναν προβληματισμό πάνω στην άδικη κατανομή του πλούτου και στην έκρηξη της διαφθοράς.

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κιμούλης (Πλούτος & Πενία), Γιάννης Μπέζος (Χρεμύλος), Πέτρος Φιλιππίδης (Καρίων), Τάσος Γιαννόπουλος (Βλεψίδημος, Δίκαιος, Γριά, Ερμής), Αλμπέρτο Φάις (Συκοφάντης & Ιερέας).

Χορός: Βερόνικα Δαβάκη, Ευθύμης Ζισάκης, Αλέξανδρος Ζουγανέλης, Παναγιώτης Κατσώλης, Κατερίνα Μαούτσου, Χριστίνα Σπατιώτη, Ντένια Στασινοπούλου, Ειρήνη Τσάβα, Ελένη Τσιμπρικίδου, Γιωργής Τσουρής, Χάρης Χιώτης

Συντελεστές:

Mετάφραση: Κ.Χ. Μύρης Σκηνοθεσία – Διασκευή: Γιώργος Κιμούλης Σκηνικά: Γιώργος Πάτσας Κοστούμια: Σοφία Νικολαΐδη Μουσική: Γιώργος Ανδρέου Στίχοι: Ισαάκ Σούσης Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος Χορογραφίες: Ελπίδα Νίνου & Θανάσης Γιαννακόπουλος Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς Δημόσιες σχέσεις: Μαρένα Καδιγιαννοπούλου.

Σαν το σκύλο με τη γάτα … τετράποδη συγκατοίκηση

ΔΗΠΕΘΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΜΕ ΤΗ ΓΑΤΑΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Παραγωγή ΚΑΡΑΤΖΙΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΟΝ. Ε.Π.Ε

Πέμπτη 18/08 ώρα 21:15

Διάρκεια παράστασης 90 λεπτά (με διάλειμμα 10 λεπτών)

Το έργο απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας

Προπώληση: 7 €

Ταμείο 9 €

Πιστό στο ραντεβού του το Μικρό Θέατρο Λάρισας, έπειτα από την τεράστια επιτυχία που σημείωσε τη χειμερινή σεζόν με τις παραστάσεις του, «Ο Λύκος και τα 7 Κατσικάκια», «Ο Λαγός & η Χελώνα (Μύθοι του Αισώπου)» & «Η Κοκκινοσκουφίτσα & ο Καλός Λύκος» σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζει την παράδοση που δημιούργησε από το 2009 με τις ποιοτικές παιδικές παραγωγές του και παρουσιάζει για 6ο καλοκαίρι στην πόλη μας την νέα του παραγωγή «Σαν τον Σκύλο με την Γάτα»… Τετράποδη Συγκατοίκηση.

Παίζουν και χορεύουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Πούλης (Λαγός & Λύκος στις παραστάσεις Ο Λαγός & η χελώνα & Ο Λύκος και τα 7 Κατσικάκια), Κατερίνα Παπασιδέρη (Χελώνα στην παράσταση ο Λαγός & η Χελώνα), Μίμης Καπέρδος (Ο Ροβινσώνας & Ο Κρούσος)

Συντελεστές:

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Γιώργος Πούλης

Σκηνικά, Ειδικές Κατασκευές, Χορογραφίες: Βαλεντίνο Βαλάσης

Κοστούμια: Ελένη Ψύρρα

Σχεδιασμός Φωτισμών: Πασχάλης Λόκας

Γραφιστικά: Στέλιος Καλογεράκης, Βαλεντίνο Βαλάσης

Επιμέλεια: Γιώργος Πούλης

Ο κουρέας της Σεβίλλης

ΔΗΠΕΘΕ Ο ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Παραγωγή ΒΙΚΤΩΡ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.

Τρίτη 23/08 ώρα 21:00

Γενική είσοδος: 10 €

Ήταν ένα θεατρικό έργο του Μπωμαρσαί που έγινε πασίγνωστο, όταν ο Τζοακίνο Ροσσίνι, ο σπουδαίος Ιταλός συνθέτης, το διάλεξε για να το κάνει όπερα. Ο Κουρέας της Σεβίλλης δεν είναι παραμύθι. Είναι, όμως, ένα έργο που περιέχει όλα τα υλικά μιας συνταγής για ένα τέλειο Μουσικό Παραμύθι. Έχει, δηλαδή, μαγεία και ρεαλισμό, χιούμορ και μια πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση. Η ιδέα ήταν να μετατραπεί η όπερα σε ένα θεατρικό έργο για παιδιά, με τραγούδια βγαλμένα από τις όμορφες μελωδίες του Ροσσίνι, έτσι ώστε να προσφερθούν στα παιδιά ακούσματα κλασσικής μουσικής. Ακούσματα τόσο απαραίτητα για την καλλιέργεια του μουσικού τους αισθητηρίου. Το έργο διασκευασμένο με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή, κρατάει τα πιο μελωδικά μέρη της όπερας και μετατρέπει τις άριες και τα φωνητικά σύνολα σε τραγούδια, δημιουργώντας μια όμορφη μουσική θεατρική εικόνα. Όλα αυτά ενώνονται μεταξύ τους με αφήγηση, θεατρικούς διαλόγους, σκηνικά που χορεύουν και πολύχρωμα κοστούμια με άρωμα εποχής, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών.

Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Αντώνης Βαρθαλίτης, Κατερίνα Γεωργάκη, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Γιάννης Νικολάου, Αντώνης Παπαδάκης, Νίκος Σταυρακούδης, Παναγιώτα Τσίτσου, Άγγελος Χονδρογιάννης.

Συντελεστές:

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη

Σκηνικά – Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή

Κίνηση – Χορογραφίες – Φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας

Διασκευή – Ενορχήστρωση: Αμβρόσιος Βλαχόπουλος, Ρεντόνα Κόλα

Στίχοι & Επιλογή Μελωδιών: Ανδρέας Κουλουμπής

Διδασκαλία Τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής

Cavewoman

ΔΗΠΕΘΕ CAVEWOMANτης Emma Peirson

ΘΕΑΤΡΟ

Παραγωγή ΘΕΑΤΡΟ CORONET

Δευτέρα 29/08 ώρα 21:30

Διάρκεια παράστασης 2 ώρες (με διάλειμμα)

Γενική είσοδος: 15 €

Φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, άνω των 65: 12 €

Η προσκόμιση της κάρτας ανεργίας, πολυτέκνων και φοιτητικής ταυτότητας είναι απαραίτητη στην είσοδο και όχι κατά την έκδοση του εισιτηρίου.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

H «Cavewoman» της Emma Peirson, η γυναίκα των σπηλαίων, ο απόλυτος φόβος των ανδρών, το πιο πολύπλοκο πλάσμα από την αρχή του πλανήτη, έρχεται να ταράξει τα νερά για ακόμη μια φορά! Στο ρόλο της Cavewoman η Δήμητρα Παπαδήμα σε μια one-woman παράσταση, όπου απελπισμένα προσπαθεί να λύσει τον γόρδιο δεσμό του γάμου και της… συμβίωσης. Ένα έργο που απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες. Μια βραδιά θεάτρου, που μας αφήνει με το χαμόγελο στα χείλη και μια γαλήνη στην ψυχή, γιατί η Cavewoman, δε θα υπήρχε χωρίς τον Caveman και αντιστρόφως…

Στο ρόλο της Cavewoman η Δήμητρα Παπαδήμα

Συντελεστές:

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Κυριακού

Σκηνικά – Κοστούμια: Κώστας Βελινόπουλος

Βίντεο παράστασης: Κώστας Κιμούλης

Ακούγονται οι ηθοποιοί: Τζέσυ Παπουτσή, Γιάννης Μποσταντζόγλου

Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης

Μαζί … με ψυχή

ΔΕΗΠΕΘΕ ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗΣΣΥΝΑΥΛΙΑ

Παραγωγή ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΡΓΑ

Δευτέρα 05/09 ώρα 21:00

Προπώληση: 10 €

Ταμείο: 12 €

Οι αδελφοί Κωνσταντίνος & Ματθαίος Τσαχουρίδης έρχονται και αυτό το καλοκαίρι με δοξάρι και φωνή να παίξουν και να τραγουδήσουν ό,τι καινούριο και ό,τι παλιό τους αγγίζει… «Ψυχή και Σώμα», ο Κωνσταντίνος και ο Ματθαίος, ανταμώνουν με σπουδαίους συνθέτες, συνομιλούν με την ελληνική μουσική παράδοση με τρόπο μοναδικό και παντρεύουν μουσικές του κόσμου από έρωτα και όχι από προξενιό. Μια μοναδική ροή ρεπερτορίου και μια ομάδα 7 εξαιρετικών μουσικών συνθέτουν μια από τις πιο δεμένες μουσικές ομάδες της χώρας μας ικανή να μας εκπλήξει, να χαϊδέψει τα αυτιά μας και να ξεσηκώσει τις ψυχές μας!

Μουσικοί:

Αντώνης Σαρακατσιάνος / πιάνο, πλήκτρα

Αθανάσιος Σωτηριάδης / πλήκτρα

Γεώργιος Σκηπητάρης / καβάλ, κλαρίνο

Ιωάννης Πούλιος / κιθάρες, λαούτο

Ιμπραήμ Ιμπραήμογλου / κρουστά

Γεώργιος Κορτσινίδης / τύμπανα, ποντιακό νταούλι

Κώστας Στιλπνόπουλος / ηλεκτρικό κόντρα μπάσο & μπάσο

Μουσική επιμέλεια: Κωνσταντίνος & Ματθαίος Τσαχουρίδης

Μπες κι εσύ στον κύκλο της αγάπης

ΔΗΠΕΘΕ ΜΠΕΣ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Παραγωγή ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τετάρτη 07/09 ώρα 21:00

Γενική είσοδος: 10 €

Η Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης συνεχίζει τη γόνιμη πορεία της στον ευαίσθητο χώρο του Παιδικού Θεάτρου. Γνώμονας της το ποιοτικό κείμενο που αναδεικνύεται με τις καλές ερμηνείες των ηθοποιών, την υπέροχη μουσική, τις θαυμάσιες χορογραφίες και τα καταπληκτικά κοστούμια. Οι μικροί μας φίλοι, ταξιδεύουν μαζί με τους ήρωες και διασκεδάζοντας γίνονται αποδέκτες σημαντικών μηνυμάτων… Το φετινό μας μήνυμα: «Ξεχάστε το ψέμα, μόνο η αλήθεια μπορεί να μας σώσει όλους, παιδιά. Γεμίστε με αγάπη, δώστε βοήθεια σ’ όποιον ζητάει από την καρδιά!».

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Αναστασία Θεοδώρου, Δημήτρης Τσάλμας, Έλλη Μπομποτσάρη, Μαρία Φωτιάδου, Χρύσα Τσιτάκη.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Ανδρονίκη Μαλακόζη

Χορογραφίες: Έλενα Κουγιουμτζή

Μουσική επιμέλεια: Χάρης Γκατζόφλιας

Σκηνικά: Αγγελική Κουρμουλάκη

Κοστούμια: Μαίρη Τζιουβάρα

Φώτα – Ήχος: Τάσος Πανταζής