Πρόσκληση στους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων από το Παράρτημα της  Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

 
Το παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Νομού Ροδόπης προσκαλεί όλους τους μαθητές όλων των τάξεων των Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Ροδόπης στους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «ΘΑΛΗΣ» και «ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ».

 
«ΘΑΛΗΣ»

 
Ο 77ος Πανελλήνιος Μαθηματικός Διαγωνισμός «ΘΑΛΗΣ» απευθύνεται στους μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων Γυμνασίου και όλων των τάξεων του Λυκείου, διεξάγεται πανελλήνια και αποτελεί τον 1ο προκριματικό διαγωνισμό για τη συγκρότηση της Εθνικής Ομάδας μαθητών, που θα συμμετέχει στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα και στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα.

 
«ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ»

 
Ο 7ος Τοπικός Μαθηματικός Διαγωνισμός «ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ» απευθύνεται στους μαθητές της Α΄ τάξης Γυμνασίου, διεξάγεται τοπικά από το Παράρτημα Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Νομού Ροδόπης και αποσκοπεί στην εξοικείωση των μαθητών της Α΄ τάξης Γυμνασίου με τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς της Ε.Μ.Ε. που ακολουθούν στις επόμενες τάξεις.

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK

Οι διαγωνισμοί «ΘΑΛΗΣ» και «ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ» θα διεξαχθούν το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 στο 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής (Τέρμα 14ης Μαΐου) και ώρα 9:00 π.μ. – 12:00 μ.μ.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

 

 1. Οι μαθητές πρέπει να βρίσκονται στον χώρο του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής στις 8:45 π.μ.
 2.  Οι μαθητές πρέπει να έχουν μαζί τους στυλό χρώματος μπλε ή μαύρου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μολύβι για την κατασκευή σχημάτων στις απαντήσεις των θεμάτων.
 3. Τα προβλήματα που καλούνται να απαντήσουν οι μαθητές είναι τέσσερα (4).
 4. Θα ζητηθούν από τους μαθητές πριν την έναρξη της εξέτασης να δώσουν τα εξής στοιχεία:
  • Ονοματεπώνυμο
  • Σχολείο και τάξη
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας
 5. Η διάρκεια της εξέτασης είναι τρεις (3) ώρες.
 6. Η ώρα δυνατής αποχώρησης είναι 45 λεπτά μετά την έναρξη της εξέτασης.