Περιστατικά με εγκαύματα πρώτου και δευτέρου βαθμού, με προβλήματα στην όραση, και δύσπνοιες, σε πυροσβέστες και εθελοντές πολίτες που έδιναν μάχες με τις φλόγες στη Θάσο, αντιμετώπισε η αποστολή των έξι διασωστών του τμήματος Σαμαρειτών του παραρτήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που κλήθηκε να υποστηρίξει τις εργώδεις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών.
Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Καβάλας ενεργοποίησε το τοπικό Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ερυθρού Σταυρού, που με τη σειρά του ζήτησε τη βοήθεια του Τοπικού Τμήματος Ξάνθης αλλά και του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής, για την οργάνωση αποστολής με στόχο την παροχή Πρώτων Βοηθειών στο πεδίο όπου επιχειρούσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και απλοί πολίτες του νησιού. Άμεση ήταν η κινητοποίηση των Σαμαρειτών της Κομοτηνής από εθελοντικό δυναμικό, που έως τις 22:30 εφοδιάστηκε με απαραίτητο υγειονομικό υλικό το οποίο παρείχαν ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης και το κατάστημα First Aid Shop.
Οι έξι διασώστες από την Κομοτηνή ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου με το πρώτο καράβι για το νησί της Θάσου, και βάσει των κατευθυντήριων οδηγιών που δόθηκαν από τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες που ανέλαβαν θέσεις δίπλα σε πυροσβεστικά οχήματα που επιχειρούσαν στα μέτωπα της πύρινης λαίλαπας.
Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ευχαριστεί τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ροδόπης και την επιχείρηση First Aid Shop για την άμεση ανταπόκρισή τους με την παροχή υγειονομικού υλικού.