Σειρά συναντήσεων με τους Βουλευτές Έβρου Γεώργιο Καΐσα, Δημήτρη Ρίζο και Νατάσα Γκαρά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., και Αναστάσιο Δημοσχάκη της Ν.Δ. πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης.

Από την πλευρά των συνδικαλιστών της Αστυνομίας έγινε ενημέρωση για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο, τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Ειδικότερα αναφέρθηκαν σε θέματα που αφορούν:

1) Τις κτιριακές εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

2) Την ενίσχυση, με την απαραίτητη δύναμη, όλων των υπηρεσιών, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της εποχής.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΒΡΟΥ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 23) Την πλήρη αποδοχή της πρότασής τους ώστε όλες οι θέσεις για την ενίσχυση των τμημάτων συνοριακής φύλαξης να καλυφθούν αδαπάνως για το δημόσιο από αστυνομικούς που η καταγωγή τους ή ο τόπος συμφερόντων τους είναι η περιοχή του Έβρου.

4) Την ανάγκη για πραγματική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών με ταυτόχρονη αύξηση των οργανικών θέσεων.

5)  Την εξεύρεση των απαραίτητων κονδυλίων ώστε  να καταστεί δυνατός  ο εκσυγχρονισμός της υλικοτεχνικής υποδομής και η αποκατάσταση των βλαβών των υπηρεσιακών οχημάτων.

6) Την παύση των συνεχών και άσκοπων μετακινήσεων Αστυνομικών     δυνάμεων για ήσσονος σημασίας γεγονότα, κάτι το οποίο πέρα από την υπέρμετρη καταπόνηση του προσωπικού επιφέρει και το αίσθημα έλλειψης αστυνόμευσης στην περιοχή αρμοδιότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης.

7) Την άμεση κατάργηση του άρθρου 220 του Ν.4281/2014 που αν παραμείνει καταστρέφει το ασφαλιστικό τους μέλλον.

8)  Την επαναλειτουργία όλων των σχολών αστυνομίας της Θράκης και την απορρόφηση όλων των επιτυχόντων των ετών 2013 – 2014 – 2015.

Από την πλευρά τους οι Βουλευτές, σύμφωνα με ανακοίνωση των Αστυνομικών, «αναγνώρισαν το δίκαιο των αιτημάτων και υιοθέτησαν τις προτάσεις», δηλώνοντας ότι «θα σταθούν αρωγοί στις προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων η οποία κατ’ επέκταση δίνει λύση και στα προβλήματα της κοινωνίας».