ΒΑΚΧΕΣ 7Μετά από τις επιτυχημένες παραστάσεις του καλοκαιριού, η ερασιτεχνική ομάδα Θεατρικής Παιδείας του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής, παρουσιάζει το έργο του Ευριπίδη «Βάκχες», αυτή τη φορά στη χειμερινή σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ.

Οι παραστάσεις θα δοθούν το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, στις 9 μ.μ.

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ / Κρατήσεις: 25310-37770.

ΒΑΚΧΕΣ 11

Σκηνοθεσία: Άννα Μαχαιροπούλου

Φωτισμοί: Δημήτρης Τζατζανάς

Μακιγιάζ: Mouty Ar

Παίζουν: Γιώργος Αθανασιάδης, Κική Αμβροσιάδου, Ντέμης Καρελιάδης, Άρης Κιλλιγκαρίδης, Κωνστανίνα Μπάτζιου, Πέτρος Μπένος, Σταυρούλα Παπακοσμίδου, Εύα Σκότη, Εύη Φιλιππίδου.

ΒΑΚΧΕΣ 10

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο θεός Διόνυσος, γιος του Δία και της Σεμέλης, έρχεται από την Ασία στην Ελλάδα για να επιβάλλει τη λατρεία του. Μαζί του οι πιστές του ακόλουθες, οι Βάκχες. Πρώτος σταθμός, η γενέτειρα της μητέρας του, Σεμέλης, οι Θήβες. Όταν η Σεμέλη, κόρη του βασιλιά της Θήβας, Κάδμου, ήταν έγκυος στον Διόνυσο, απαίτησε από τον Δία να εμφανιστεί μπροστά της με όλη του τη λαμπρότητα, με αποτέλεσμα η Σεμέλη να κεραυνοβοληθεί όταν ο Δίας ξεδίπλωσε την αληθινή του μορφή. Εκείνος πρόλαβε και έσωσε το έμβρυο, που το έραψε μέσα στον μηρό του, και κατόπιν το πήγε στη Λυδία να το μεγαλώσουν οι Σάτυροι κι οι Σελινοί. Τώρα, στη Θήβα, ο Κάδμος έχει παραδώσει την εξουσία στον εγγονό του Πενθέα, τον γιο της Αγαύης, ο οποίος δεν δέχεται τη νέα λατρεία. Ο Διόνυσος στέλνει την ιερή του μανία σε όλες τις γυναίκες της Θήβας, που γίνονται μαινάδες και παρμένες από την έκσταση του θεού, και φεύγουν στον Κιθαιρώνα. Εξοργισμένος ο Πενθέας, κατηγορεί τον Διόνυσο ως ψευτοθεό και διατάζει να τον συλλάβουν. Ο Διόνυσος όμως τον εκδικείται για την ασέβεια του. Του εμφυσά τρέλα, τον ντύνει γυναικεία, και τον ανεβάζει στο βουνό για να παρακολουθήσει κρυφά τις ιερές τελετές των μαινάδων. Εκεί, στον Κιθαιρώνα, ο Πενθέας θα βρει φριχτό θάνατο από τα χέρια των μαινάδων, και πρώτα-πρώτα από τα χέρια της μητέρας του, της  Αγαύης, που μέσα στην ιερή μανία της δεν αναγνωρίζει τον γιο της.

ΒΑΚΧΕΣ 2 ΒΑΚΧΕΣ 9 ΒΑΚΧΕΣ 8 ΒΑΚΧΕΣ 3 ΒΑΚΧΕΣ 4 ΒΑΚΧΕΣ 6 ΒΑΚΧΕΣ 5