Η 20η Οκτωβρίου, «Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας», θεσπίστηκε από την Πολιτεία ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς του Σώματος προς της χώρα και την κοινωνία. Παράλληλα την ίδια ημέρα τιμάται και ο προστάτης του Σώματος Μεγαλομάρτυρας Άγιος Αρτέμιος.

Και εφέτος, στο πλαίσιο του εορτασμού, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής εθελοντικής αιμοδοσίας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Σώματος, αλλά και παιδιών που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, στην οποία συμμετείχαν οι αστυνομικοί της Ροδόπης, με τον Διευθυντή Αστυνομίας Μιχαήλ Σεβδυνίδη να δίνει πρώτος το παράδειγμα και υποδεχόμενος στο Τμήμα Αιμοδοσίας του “Σισμανόγλειου” Νοσοκομείου Κομοτηνής, από τον Διοικητή, Γιώργο Φιλιππίδη ο οποίος και εξήρε την ενέργεια των ενστόλων.

Στο πλαίσιο του εορτασμού επίσης, στην Κομοτηνή, έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τελέστηκαν:

  • Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος, την παραμονή της εορτής, στο ιερό παρεκκλήσι του Αγίου Αρτεμίου στον αύλειο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου.
  • Δοξολογία, μετά το πέρας της οποίας αναγνώστηκε και η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ανήμερα της εορτής, στον ιερό καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.