ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ 2Με κοινή ανοιχτή επιστολή τους προς την Πανελλήνια   Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ), οι Ενώσεις Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ηπείρου, της ζητούν να παρέμβει στην πολιτική και φυσική ηγεσία του Σώματος προκειμένου να αποκατασταθούν οι αστυνομικοί που υποβαθμίστηκαν υπηρεσιακά μετά το θέμα που ανέκυψε με το έγγραφο του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής προς το ΔΠΘ μετά από σχετική παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ροδόπης.

Στην επιστολή αναδεικνύεται η υπηρεσιακή επάρκεια και ευσυνειδησία των εν λόγω αστυνομικών, ενώ γίνεται λόγος για “καχύποπτους ακαδημαϊκούς”.

*Δείτε εδώ και εδώ το χρονικό της υπόθεσης.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Οι Ενώσεις μας, κατόπιν του γεγονότος της αιφνίδιας διαταγής μετακίνησης από 14/12/2017 του Αστυνόμου Α΄ Διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής στο Αστυνομικό Τμήμα Κομοτηνής προκειμένου εκτελεί χρέη Υποδιοικητή (!), καθώς και  του Αστυνόμου Β΄ αρμόδιου Αξιωματικού της Ομάδας Κρατικής Ασφάλειας και χειριστή της παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ροδόπης προς το Τ.Α. Κομοτηνής για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο Τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής «για … υπηρεσιακούς λόγους», είναι αναγκασμένες να καταγγείλουν όσους ευθύνονται για τη δημόσια διαπόμπευση δύο εκ των ικανότερων στελεχών του Τ.Α. Κομοτηνής. Των Αξιωματικών αυτών, που μέχρι πρότινος η διοίκηση έδινε τα εύσημα για τα εικοσιτετράωρα συνεχόμενης εργασίας τους κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκίας, για τα αμέτρητα ξενύχτια τους στην υπηρεσία για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, και για την καθοριστική συμβολή τους στη συστηματική εξιχνίαση σοβαρών υποθέσεων ασφαλείας, που αποτυπώνεται με δεκάδες ηθικές αμοιβές στα ατομικά τους βιβλιάρια.

Και όλα αυτά, διότι (παρέλκει βεβαίως να πούμε ότι η μετακίνησή τους δεν έχει αίτιο κάποιες έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες), κατά την εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, παρερμηνεύτηκε υπηρεσιακό έγγραφο του Τ.Α. Κομοτηνής παροχής αιτούμενων στοιχείων αυτής, από μερίδα καχύποπτων ακαδημαϊκών που υιοθέτησε εντελώς αβίαστα και λανθασμένα την εκδοχή ότι πρόκειται για προσπάθεια «φακελώματος» των καθηγητών της πανεπιστημιακής κοινότητας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, που σε καμία περίπτωση ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ. Εξάλλου, αργότερα, το ίδιο το ΔΠΘ με ανακοίνωση του, αναιρεί ευθέως τις αδιανόητες αυτές καχυποψίες, επαναφέροντας την ορθή θέση, ότι: «Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης, μέσω του Τ.Α. Κομοτηνής ζήτησε την επιστημονική συνδρομή όσων εκ του διδακτικού προσωπικού του Δ.Π.Θ. ειδικεύονται σε ζητήματα μειονοτήτων με σκοπό την υποβοήθηση του έργου της».

Ως εκ τούτου, επειδή η λανθασμένη αυτή υπόθεση-παρερμηνεία κάποιων, επέφερε δυσμενείς συνέπειες και κοινωνικό-εργασιακό στιγματισμό των Αξιωματικών, που ως αναλώσιμα υλικά έπρεπε «εν μία νυκτί» να αντικατασταθούν απλώς και μόνο για να ικανοποιηθούν εκείνοι που εκ πεποιθήσεως δεν πείθονται από την αλήθεια, οι προκατειλημμένοι με το Σώμα και όσοι αρέσκονται να βλέπουν τον Έλληνα αστυνομικό αδύναμο και εξουθενωμένο, παρακαλούμε θερμά για την ΑΜΕΣΗ θεσμική παρέμβασή σας στην πολιτική και φυσική ηγεσία του Σώματος, για την αποκατάσταση της αδικίας και την επαναφορά της εργασιακής ηρεμίας και ομαλότητας, στο μικρό, κλειστό υπηρεσιακό περιβάλλον της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης».