Με … κρεμάλα απείλησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο twitter ο υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΟΝΝΕΔ Δημήτρης Τρούπος, ενώ αποκάλεσε εμμέσως πλην σαφώς τους Σκοπιανούς … «πιθήκους».

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Οι ρατσιστικές και φασιστικές διατυπώσεις εναντίον του πρωθυπουργού της χώρας Αλέξη Τσίπρα και του γειτονικού λαού της ΠΓΔΜ, που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΟΝΝΕΔ Δημήτρης Τρούπος, ξεπέρασαν κάθε όριο πολιτικής χυδαιότητας. Το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ έφτασε στο σημείο να απειλεί τον Αλ. Τσίπρα με κρεμάλες και να χαρακτηρίσει “πιθήκους” τους πολίτες της ΠΓΔΜ! Αναμένουμε από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυρ. Μητσοτάκη να αποπέμψει τον Δ. Τρούπο από τη νεολαία του κόμματός του».

Ο Δημ. Τρούπος «κατέβασε» τα σχόλιά του σπεύδοντας να υπογραμμίσει ότι όσα του … ξέφυγαν, δεν συνάδουν με το πνεύμα και την ιδεολογία της ΟΝΝΕΔ. «Ζητώ ειλικρινά συγνώμη, εκφράσεις σαν κι αυτές που κατέθεσα σε αυτόν εδώ τον λογαριασμό δεν έχουν θέση στον δημόσιο διάλογο και δεν συνάδουν με το πνεύμα και την ιδεολογία της ΟΝΝΕΔ», έγραψε.

Παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό της ΟΝΝΕΔ

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος, ανέφερε: «Εκφράσεις όπως αυτές που χρησιμοποίησε ο υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν συμβαδίζουν με το ύφος και τις αρχές που διαχρονικά πρεσβεύει η ΟΝΝΕΔ. Ως εκ τούτου, ακολουθώντας τις καταστατικές διαδικασίες, καλείται άμεσα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Οργάνωσης προκειμένου να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις. Οι κρεμάλες και τα ρατσιστικά σχόλια δεν έχουν θέση στην ΟΝΝΕΔ. Δεν είμαστε ίδιοι με τα κόμματα της συγκυβέρνησης που χωρίς ντροπή προπηλάκιζαν λεκτικά και σωματικά τους πολιτικούς τους αντιπάλους, ανοίγοντας τον βόθρο της άνω και της κάτω πλατείας. Το ήθος που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ στην εξουσία πρέπει να ηττηθεί και θα ηττηθεί από εμάς». Ενώ μέσω twitter σχολίασε: «Το κόμμα που εκτρέφει Πολάκηδες και Καρανίκες δεν θα μας κάνει μαθήματα πολιτικού ήθους. Ήδη ο Δημήτρης Τρούπος ζήτησε συγγνώμη και κλήθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της οργάνωσης». 

Advertisement