Τριάντα έξι χρόνια από την ίδρυσή του, ο Σύλλογος Μέριμνας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Άγιοι Θεόδωροι» Ροδόπης, έκοψε για μια ακόμη χρονιά τη Βασιλόπιτά του, εκπέμποντας μηνύματα αγάπης, αλληλεγγύης, αισιοδοξίας.

DSC06630νΗ πρόεδρός του, κ. Νατάσσα Λιβεριάδου, ευχαριστώντας τους φίλους, τους δωρητές, τους χορηγούς και τους συμπαραστάτες «που βρίσκονται δίπλα μας και μας στηρίζουν», εκτίμησε πως εντός του έτους, το πρώτο σκέλος του οράματος της Στέγης Ημιαυτόνομης Διαβίωσης, η κεντρική της μονάδα δηλαδή, θα περατωθεί, ανοίγοντας έτσι νέο κεφάλαιο στις δυνατότητες παροχής μιας ποιοτικότερης ζωής στα παιδιά του συλλόγου. Εν συνεχεία, και με την ολοκλήρωση των οικίσκων της Στέγης, ο σύλλογος θα έχει να καμαρώνει για μια ολοκληρωμένη αυτοδημιούργητη δομή.

Η κ. Λιβεριάδου εξήρε για μια ακόμη φορά δημοσίως τη δωρεά των 500.000 ευρώ του αειμνήστου Νικολάου Κάρρα, τονίζοντας ότι η πράξη αλτρουισμού του θα τιμηθεί δεόντως.

DSC06615Κατά την ίδια, ένα από τα στοιχήματα που έχει κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια ο σύλλογος, είναι το γεγονός πως «τα παιδιά σήμερα δεν είναι πλέον αποδέκτες λύπησης, ούτε είναι αποκλεισμένα από το κοινωνικό γίγνεσθαι όπως συνέβαινε παλαιότερα, αλλά έχουν κοινωνικοποιηθεί και ενταχθεί στη ζώσα κοινωνική πραγματικότητα. Η εξέλιξη της επιστήμης της ειδικής  αγωγής έχει συμβάλλει καθοριστικά, όπως και καταλυτικά έχει επιδράσει η αλλαγή της  νοοτροπίας του κόσμου, και αυτό με χαροποιεί ιδιαιτέρως. Ο σύλλογός μας και η τοπική κοινωνία συναποτελούν πλέον μια μεγάλη αγκαλιά αποδοχής και αγάπης». Ερωτηθείσα για τα έντονα θετικά συναισθήματα που προκαλούν οι εκδηλώσεις του συλλόγου, υπογράμμισε με νόημα πως «είναι τα ίδια τα παιδιά που δίνουν πηγαία αγάπη στον κόσμο, θυμίζοντάς μας τι σημαίνει ανιδιοτελής ανθρωπιά…».

DSC06641Μεταφέροντας τις ευχές του Δημάρχου Κομοτηνής κ. Γιώργου Πετρίδη, καθώς και την αποδεδειγμένη μέριμνα της δημοτικής αρχής για τον σύλλογο, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, όντας και ο ίδιος μέλος του συλλόγου, σημείωσε: «Όλοι μας οφείλουμε να είμαστε ευαισθητοποιημένοι απέναντι στις προσπάθειες αυτού του συλλόγου και γενικότερα αντίστοιχων φορέων. Πολιτισμός δεν είναι τα πλούτη και η τεχνολογία, αλλά το ενδιαφέρον μας ως κοινωνία για αυτά τα παιδιά».

DSC06666 1Τα συγχαρητήριά του στην κ. Λιβεριάδου και σε όλους τους ανθρώπους του συλλόγου για τις επίμοχθες και πολύχρονες προσπάθειές τους, αλλά και προς τον Δήμαρχο για το έμπρακτο ενδιαφέρον του, εξέφρασε ο Βουλευτής Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Ιλχάν Αχμέτ. «Συγχαρητήρια για το τεράστιο έργο σας», ανέφερε, και κατέθεσε τη δεδομένη πρόθεσή του να στηρίξει παντί τρόπω τον σύλλογο, τόσο ως Βουλευτής όσο και σαν ενεργός πολίτης. «Οφείλουμε να ανταποδίδουμε σε αυτά τα παιδιά την αγάπη που μας δίνουν με την καλή καρδιά τους», σημείωσε.

Την εκδήλωση χαιρέτησε και ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, που ευλόγησε τη Βασιλόπιτα και την έκοψε μαζί με τα παιδιά.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ