Την πόλη της Κομοτηνής επισκέφθηκε ο Διοικητής της 2484 Ροταριανής Περιφέρειας Θεόδωρος Ασπασίδης, μετά από επίσημη πρόσκληση του γυναικείου Ροταριανού Ομίλου Κομοτηνής «Ροδόπη», και είχε σειρά επαφών με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

Συγκεκριμένα, συνοδευόμενος ο κ. Ασπασίδης από τον προδιοικητή της Ροταριανής Περιφέρειας 2484 Γιώργο Χριστοφορίδη και την πρόεδρο του γυναικείου Ροταριανού Ομίλου «Ροδόπη» Σουζάνα Χόη-Καταροπούλου, επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη και τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη.

Ο κ. Ασπασίδης τους ανέλυσε τη φιλοσοφία, τη λειτουργία, καθώς και τις δράσεις του Rotary, τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε Ελλαδικό επίπεδο, τονίζοντας τον «συνεχή αγώνα του Ομίλου κατά της πολιομυελίτιδας, με συνέπεια η αρρώστια να βρίσκεται στα όρια της παγκοσμίου εξαφάνισης».

Παράλληλα, προανήγγειλε στους κυρίους Τσαλικίδη και Πετρίδη, ζητώντας τη συνδρομή τους, σειρά δράσεων του Ομίλου, προληπτικής ιατρικής, για όλους τους κατοίκους του νομού Ροδόπης, συμπεριλαμβανομένων και αυτών σε απομακρυσμένες περιοχές, με τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο να υιοθετούν την πρωτοβουλία εντάσσοντας την ενέργεια υπό την αιγίδα τους.

Επίσης ο κ. Ασπασίδης εξήρε τον γυναικείο Ροταριανό Όμιλο Κομοτηνής «Ροδόπη» και την πρόεδρό του, για την κατάθεση επιταγής 1.600 ευρώ, ως προσφορά προς τους πυρόπληκτους στο Μάτι Αττικής, μετά από διαδικτυακή ερανική δράση, πρωτοβουλίας της Ροταριανής Αλεξάνδρας Καταροπούλου.

Για τη μεγέθυνση και πλαστικοποίηση της επιταγής, ο γυναικείος Ροταριανός Όμιλου Κομοτηνής «Ροδόπη», απευθύνει θερμές ευχαριστίες στους αδερφούς Παπαλεξάνδρου.