Οικονομική ενίσχυση έως 22.000 ευρώ στους νέους γεωργούς

Μέσω της Περιφέρειας ΑΜ-Θ όλες οι διαδικασίες για ένταξη στο Πρόγραμμα.
hhnn

Μέσω της Περιφέρειας ΑΜ-Θ όλες οι διαδικασίες για ένταξη στο Πρόγραμμα.

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών Υπομέτρου 6.1», διοργανώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Κομοτηνή από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης. Η εκδήλωση, την οποία χαιρέτησε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών νέων ανθρώπων από την περιοχή μας. Στα πλαίσια αυτής τονίστηκε, μεταξύ των άλλων, ότι όλες οι διαδικασίες, όπως η παραλαβή των αιτήσεων, η αξιολόγηση, η κατάταξη, η έκδοση αποφάσεων ένταξης, οι διοικητικοί έλεγχοι και η παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης, θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, χωρίς να εμπλέκεται το Υπουργείο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Περιφερειάρχη, κ. Μέτιου, το ποσό που θα διατεθεί στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των 76,4 εκ. ευρώ για όλα τα μέτρα που εκχωρούνται. Τα μεγαλύτερα ποσά θα διατεθούν στα δύο Υπομέτρα:

  • Νέων Γεωργών 23,4 εκ. ευρώ
  • Σχέδια Βελτίωσης 32,2 εκ. ευρώ

Το Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση νέων γεωργών» είναι το πρώτο που ξεκίνησε και ήδη δημοσιεύθηκε η πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης, με προθεσμίες από 31-10-2016 έως 30-11-2016.

Το ποσό, που θα διατεθεί και θα απορροφήσει η Περιφέρειά μας για το Υπομέτρο αυτό, είναι 23.400.000 ευρώ από το σύνολο των 241.000.000 ευρώ, που προβλέπεται για όλη τη χώρα.

Στόχος του προγράμματος είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ηλικιακής ανανέωσης και της δημιουργίας επιχειρηματιών γεωργών, που με το πέρας της στήριξης θα διαθέτουν κατάλληλα εφόδια και βιώσιμες εκμεταλλεύσεις.

Στους δικαιούχους του προγράμματος, που είναι νέοι γεωργοί ηλικίας από 18 έως 41 ετών, καταβάλλεται κεφάλαιο από 17.000 ευρώ έως 22.000 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία, το οποίο μπορούν να διαθέσουν όπως επιθυμούν στην αγροτική τους εκμετάλλευση, με την υποχρέωση να υλοποιήσουν το επιχειρηματικό σχέδιο που θα καταθέσουν και βέβαια να είναι συνεπείς με τις συμβατικές τους δεσμεύσεις.

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood