ΟΓΑΠρωτόκολλο Συνεργασίας με τον διοικητή του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ)  Ξενοφώντα Βεργίνη, υπέγραψε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, με στόχο τη συνεργασία στην υλοποίηση προγραμμάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) του ΟΓΑ, που αφορούν τον τουριστικό τομέα.

«Επιδίωξη του υπουργείου είναι η ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, η επιμήκυνση   της τουριστικής περιόδου, η τόνωση του ξενοδοχειακού τομέα, καθώς και η ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού», σημείωσε η κ. Κεφαλογιάννη, και αναφερόμενη στην υπογραφείσα συμφωνία, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «εστιάζει στην ανάπτυξη του ιαματικού και του χειμερινού τουρισμού». Από την πλευρά του ο κ. Βεργίνης τόνισε ότι «σκοπός του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ είναι η οργάνωση και εφαρμογή προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, διακοπών, εκδρομών, παροχής δωρεάν εισιτηρίων θεάτρου και βιβλίων, καθώς και η παροχή οικονομικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες, αλλά και τροφείων για βρεφονηπιακούς σταθμούς».

Δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα του ΛΑΕ / ΟΓΑ έτους 2014, έχουν 1.153.700 δικαιούχοι, εκ των οποίων:

– οι 677.700 είναι συνταξιούχοι του ΟΓΑ.

– οι 31.000 είναι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.

– οι 445.000 είναι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης που έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές εισφορές τους, και επιπλέον

– τα προστατευόμενα μέλη (σύζυγοι, παιδιά) των ανωτέρω προσώπων ως έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ.