Έντονη δυσφορία για την προτίμηση των ΚΑΑΥ σε βάρος των τοπικών επιχειρήσεων

Την έντονη δυσφορία της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης έχει προκαλέσει η πρακτική των δημοτικών σχολείων του νομού μας να επιλέγουν συστηματικά για προορισμούς των εκδρομών τους τα Κ.Α.Α.Υ. του Ιμέρου και της Μάκρης Έβρου. Και τούτο διότι η συγκεκριμένη πρακτική αποβαίνει σε βάρος των τοπικών επιχειρήσεων, που πασχίζουν για την επιβίωση και την οικονομική ανάπτυξή τους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα, η ΟΕΒΕΣ καλεί τους αρμόδιους φορείς να ενημερώσουν όλους όσους εμπλέκονται πως υπάρχουν και άλλες δυνατότητες στην περιοχή μας. Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Με μεγάλη μας απογοήτευση πληροφορούμαστε για τις συνεχείς εκδρομές σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα Κ.Α.Α.Υ του Ιμέρου Νομού Ροδόπης και Μάκρης Νομού Έβρου.
Είναι πραγματικά πολύ δυσάρεστο, και ιδιαίτερα στις μέρες μας, που η οικονομική κρίση μαστίζει το σύνολο των επιχειρήσεων σε όλη την επικράτεια, να παραβλέπεται η οικονομική ανάπτυξή τους και να προτιμώνται ως εκδρομικός προορισμός των μαθητών τα ΚΑΑΥ (χώρος που αποκλειστικά προορίζεται για χρήση των στρατιωτικών και των οικογενειών τους). Και ενώ γίνεται μια γιγαντιαία προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να προσελκυστούν σχολικές εκδρομές στο Νομό μας, στην πραγματικότητα συμβαίνει κάτι διαφορετικό.
Σίγουρα στην περιοχή μας υπάρχουν πλείστα άλλα μέρη και σημεία που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τουριστικό προορισμό για τα σχολεία είτε της περιοχής μας είτε άλλων περιοχών. Οι παραλίες μας αλλά και η ενδοχώρα προσφέρονται ως τέτοιοι προορισμοί και υπάρχει πληθώρα περιοχών, καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, κάμπινγκ, κτλ. που θα μπορούσαν με άνεση και επαγγελματισμό να προσφέρουν ότι απαιτείται.
Είναι τουλάχιστο άδικο να μην προτιμώνται οι επιχειρήσεις εστίασης της περιοχής και να συρρικνώνεται έτσι η τοπική οικονομία με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό και στις ίδιες τις επιχειρήσεις με την μείωση των εσόδων τους και την βιωσιμότητά τους, αλλά και στο ίδιο το κράτος με την αντίστοιχη μείωση των εσόδων από την φορολόγηση των επιχειρήσεων αυτών.
Επειδή φρονούμε -και ελπίζουμε – ότι δεν υφίσταται υστεροβουλία ή άλλου είδους συμφέροντα, που οδηγούν πολλά σχολεία στο να λάβουν απόφαση να επισκεφτούν στην ημερήσια τους εκδρομή τα Κ.Α.Α.Υ. του Ιμέρου και Μάκρης, θα επιθυμούσαμε οι όποιοι αρμόδιοι φορείς να ενημερώσουν όλους όσους εμπλέκονται πως υπάρχουν και άλλες δυνατότητες στην περιοχή μας».