Η διαλυτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό η παράταξη της “Περιφερειακής Αναγέννησης” που ο κ. Χρήστος Μέτιος “κληρονόμησε” από τον αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη κατόπιν πιέσεων του περιβάλλοντος της ηγεσίας της ΝΔ, όπως είχε καταγγείλει ο κ. Κώστας Ζαγναφέρης (θυμηθείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ), είναι πλέον κατά τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, μη αναστρέψιμη.

Προς επίρρωσιν της παραπάνω εκτίμησης θεωρείται η μη ψήφιση από τον σύμβουλο Ξάνθης  κ. Χατζηγκενέ Ιρφάν, στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης 2018 της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης για κάθε περιφερειακή Αρχή συνιστά τον γνώμονα της διοίκησής της, και ως εκ τούτου δεν πρόκειται για θέμα διαδικασίας, αλλά αντιθέτως για θέμα πολιτικής ουσίας.

Τούτου δοθέντος, η στάση του κ. Χατζηγκενέ Ιρφάν δεν καταχωρίζεται ως μια ασήμαντη διαφωνία και διαρροή ψήφου, αλλά ως μια σημαίνουσα διαφοροποίηση με πολιτικό νόημα και μήνυμα…

Έτσι, ένας ακόμη πονοκέφαλος ανέκυψε για τον κ. Μέτιο, μετά:

  • τον αποκλεισμό από τον συνδυασμό των … επόμενων εκλογών, του συμβούλου από την Ξάνθη Μιχάλη Αμοιρίδη (θυμηθείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ).
  • την ανεξαρτητοποίηση του συμβούλου από τη Ροδόπη Οντέρ Μουμίν, ο οποίος μάλιστα τον χαρακτήρισε “μεταβατικό περιφερειάρχη” (θυμηθείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ).
  • τον παροπλισμό του αντιπεριφερειάρχη Δράμας Αργύρη Πατακάκη που δήλωσε πως “η Δράμα δεν είναι το αποπαίδι της Περιφέρειας” (θυμηθείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ).
  • την ευθεία αμφισβήτηση της ηγετικής του επάρκειας από τον σύμβουλο του Έβρου Κώστα Βενετίδη, με την επική ατάκα “εσύ δεν είσαι περιφερειάρχης αλλά παρεάρχης” (θυμηθείτε ΕΔΩ).

Βέβαια, οι παραπάνω περιπτώσεις είναι μόνο αυτές που είδαν το φως της δημοσιότητας…