Ξεχωριστή παράσταση Καραγκιόζη στην Κομοτηνή

Την παράσταση «Οι Τρεις Καλές Συμβουλές», παρουσιάζει στην Κομοτηνή, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου και ώρα 6 μ.μ., στο Ίδρυμα Παπανικολάου, ο Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη».

«Οι τρεις καλές συμβουλές» είναι μια πρωτότυπη παράσταση θεάτρου σκιών, σε κείμενο του Απόστολου Δομτζίδη, εμπνευσμένο από το ομότιτλο ελληνικό λαϊκό παραμύθι.

Η Αγλαΐα, μην αντέχοντας άλλο την τεμπελιά του Καραγκιόζη, τον παρατάει λέγοντάς του πως θα γυρίσει μόνο αν ο Καραγκιόζης βρει μια τίμια δουλειά. Ο Καραγκιόζης αναγκάζεται να δουλέψει, όχι όμως για πολύ. Η πληρωμή από τη σύντομη αυτή εργασία του είναι τρεις καλές συμβουλές. Θα τον βοηθήσουν άραγε; Η συνέχεια στο πανί…

Γενική είσοδος: 5 €

Ο Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη», ο οποίος εδρεύει στην Ξάνθη, αποτελείται  από τον Απόστολο Δομτζίδη, την Ειρήνη Κατσιλίδου και τη Νατάσα Μιχαηλίδου. Η αγάπη τους για το θέατρο σκιών οδήγησε στη δημιουργία του θιάσου το φθινόπωρο του 2013, και από τότε δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο Καραγκιοζοπαίχτης του θιάσου είναι ο Απόστολος Δομτζίδης. Είναι επίσης συνιδρυτής της Ακαδημίας Ποίησης και Παραμυθιού και της Ομάδας Αφήγησης Παραμυθιών «Παραμυθοθράκες». Ακόμη, είναι συνεργάτης του περιοδικού «Το παραμύθι» και μόνιμος  συνεργάτης  της  ομάδας  εργασίας  για  το  αρχείο  του  ελληνικού θεάτρου  σκιών  του  Κέντρου  Βυζαντινών,  Νεοελληνικών  και  Κυπριακών Σπουδών  του  Πανεπιστημίου  της  Γρανάδα.  Το  2014  συμμετείχε  στους 5ους Αγώνες  Ελληνικού  Θεάτρου  Σκιών  και  βραβεύτηκε  με  το  Βραβείο Δεξιοτεχνίας Κίνησης. Το 2016 εξέδωσε το βιβλίο «Οι τρεις καλές συμβουλές» που περιέχει την πρωτότυπη παράσταση θεάτρου σκιών που έγραψε ο ίδιος. Ο θίασος έχει συνεργαστεί με πλήθος πολιτιστικών φορέων και συλλόγων, όπως το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, τα Λύκεια Ελληνίδων Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας,  το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, τη Δημωφέλεια Καβάλας, κ.ά. Τέλος, σε συνεργασία με τους μικρούς αρχαιολόγους της Θράκης, σχεδίασε και υλοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε τάξεις σχολείων με βιωματικές δράσεις για το θέατρο σκιών.

INFO

Θίασος Σκιών  «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη»

Τηλ: 6976 491598, 6976 478073, 25410 91973

www.talesofkaragiozis.gr

faceboook: paramythiakaragiozi

email: [email protected]

[email protected]

Με την υποστήριξη της Ακαδημίας Ποίησης και Παραμυθιού

http://poetry-folktale-academy.gr/

Σχετικές δημοσιεύσεις