Ξεκινά από αύριο, Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για την υπαγωγή των δικαιούχων στο νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) της ΔΕΗ.

Η διαχείριση της διαδικασίας θα πραγματοποιηθεί από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης – στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.idika.gr/kot/.

Για να εισέλθουν στην πλατφόρμα και να υποβάλουν αίτηση οι ενδιαφερόμενοι, θα χρησιμοποιούν τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης στη φορολογική βάση δεδομένων TAXISnet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Δημιουργούνται δύο κατηγορίες δικαιούχων ΚΟΤ:

Η πρώτη κατηγορία (ΚΟΤ Α΄), αφορά τους δικαιούχους Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, οι οποίοι έχουν έκπτωση έως 70% στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η δεύτερη κατηγορία (ΚΟΤ Β΄), αφορά τους δικαιούχους του Κοινωνικού Μερίσματος οι οποίοι έχουν έκπτωση έως 35%.

Η πλατφόρμα θα έχει δυο διαφορετικά πεδία για τις αιτήσεις, ανάλογα με την κατηγορία.

Αύριο Πέμπτη, θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την πρώτη κατηγορία (ΚΟΤ Α΄), ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ενεργοποιηθεί και η διαδικασία για τη δεύτερη κατηγορία (ΚΟΤ Β΄).

Θα υπάρξει μεταβατική περίοδος μέχρι τις 30 Απριλίου, κατά την οποία όλοι οι δικαιούχοι θα έχουν τον χρόνο να υποβάλουν τη νέα αίτηση ένταξης, με βάση τα νέα στοιχεία, ακόμα κι αν υπάγονται ήδη στο ΚΟΤ.