ΠΕΑπό αύριο 15 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, και η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, ανακοινώνει ότι:

«- Η  διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης θα ξεκινήσει κανονικά από τα πρατήρια σε όλη τη χώρα.

– Σχετικά με δημοσιεύματα ότι τα συστήματα εισροών – εκροών δεν έχουν εγκατασταθεί παντού, ενημερώνουμε ότι, το σύνολο των πρατηρίων Περιφέρειας Αττικής, Π.Ε. Θεσσαλονίκης και Π.Ε. Λάρισας, Αχαΐας, Ηρακλείου, Μαγνησίας και Ιωαννίνων έχει σε πλήρη λειτουργία τα συστήματα εισροών – εκροών.

Στην υπόλοιπη Περιφέρεια, τα συστήματα για έναν αριθμό πρατηρίων βρίσκονται σε διαδικασία ολοκλήρωσης το αμέσως προσεχές διάστημα. Η μη ολοκλήρωση οφείλεται αποκλειστικά στην αδυναμία των εταιρειών εγκατάστασης να προμηθευτούν από το εξωτερικό ορισμένα τεχνικά μέρη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση.

– Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης εκτιμάμε ότι θα κινηθεί, για μεν τα μεγάλα αστικά κέντρα και τις κοντά σε εγκαταστάσεις πετρελαίου περιοχές, γύρω στα 1,04 ευρώ το λίτρο, στις δε άλλες περιοχές θα είναι αυξημένη κατά το κόστος μεταφοράς, κ.λπ., και θα κυμανθεί γύρω στο 1,10 ευρώ το λίτρο.

– Η παραπάνω τιμή είναι μειωμένη λόγω της συγκυριακής πτώσης των διεθνών τιμών (από τα 107,78 δολάρια το βαρέλι στην αρχή του χρόνου, στα 88,89 δολάρια στις 13/10/2014), και λόγω της μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης κατά 30%.

– Η ΟΒΕ εκτιμά ότι και με τη μειωμένη, σε σχέση με πέρυσι, τιμή, δεν πρόκειται να σημειωθεί σημαντική αύξηση της κατανάλωσης, και επιμένει στην πάγια θέση της για επαναφορά του ΕΦΚ στα επίπεδα του 2011, ώστε να είναι το πετρέλαιο θέρμανσης προσιτό στον Έλληνα καταναλωτή».