Ξεκίνησε τα τελευταία 24ωρα και ειδικότερα από το μεσημέρι του Σαββάτου 30/12/2017, η ελεύθερη διέλευση από τους σταθμούς διοδίων Αμαξάδων και Μέστης, των πρώτων 759 κατοίκων της Ροδόπης των οποίων οι σχετικές ηλεκτρονικές αιτήσεις έχουν εγκριθεί. 

Η δημοσιοποίηση του καταλόγου των πρώτων 759 δικαιούχων της απαλλαγής είχε γίνει στις 22 Δεκεμβρίου, και παρ’ ότι ακολουθούσε μια«νεκρή» υπηρεσιακά περίοδος, ένεκα των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, εντούτοις στελέχη και υπάλληλοι τόσο του Υπουργείου Μεταφορών όσο και της Εγνατίας Οδού, εργάστηκαν ακόμη και σε μη εργάσιμο ωράριο και μη εργάσιμες ημέρες προκειμένου να ανταποκριθούν με αξιοπιστία στην εφαρμογή του μέτρου.

Έτσι, η λίστα με τους δικαιούχους της απαλλαγής προωθήθηκε στους σταθμούς διοδίων, όπου οι πρώτοι … βλέπουν την μπάρα να σηκώνεται δηλώνοντας τα στοιχεία τους και χωρίς να πληρώσουν. 

Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εξέτασης και της δεύτερης “παρτίδας” αιτημάτων ελεύθερης διέλευσης που έχουν κατατεθεί.

*Θυμηθείτε ΕΔΩ πως μπορείτε να υποβάλετε αίτηση απαλλαγής