Ξεκίνησαν σήμερα και ολοκληρώνονται την Κυριακή οι Κυκλώπειες Διαδρομές 2018 που διοργανώνει για 8η συνεχόμενη χρονιά ο Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Κομοτηνής με την υποστήριξη των Δήμων Μαρωνείας-Σαπών και Κομοτηνής, στις Πέτρινες Κατασκηνώσεις της Μαρώνειας.

ΚΥΚΛΩΠΕΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 2018Την ετήσια γιορτή της μοτοσυκλέτας στη Ροδόπη, τιμούν με την παρουσία τους μοτοσυκλετιστές από τη βόρεια Ελλάδα αλλά και από τη Βουλγαρία και την Τουρκία.

Φίλοι της μοτοσυκλέτας, μέλη πάνω από τριάντα Λεσχών και Μοτοσυκλετιστικών Ομίλων, έχουν αγαπήσει όλα αυτά τα χρόνια τη Μαρώνεια και τις φυσικές μορφιές της, στηρίζουν την εκδήλωση.

Φέτος λαμβάνει χώρα και η τρίτη κατά σειρά συγκέντρωση γυναικών μοτοσυκλετιστριών. Η Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος έχει αγκαλιάσει τις γυναίκες, και μέσα από την ομάδα «Γυναίκα στον Μοτοσυκλετισμό», στοχεύει να ενθαρρύνει  περισσότερες γυναίκες να οδηγήσουν μηχανή – από τη θέση του συνοδηγού να περάσουν στη θέση του οδηγού.

ΜΟΚ 4«Αποχαιρετούμε λοιπόν μαζί το καλοκαίρι, κατά κάποιο τρόπο, και απολαμβάνουμε τις ομορφιές της περιοχής μας και όμορφες νύχτες», αναφέρει η πρόεδρος του Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Κομοτηνής Ιωάννα Πουρνάρα, η οποία αφενός εκφράζει εκ μέρους του Δ.Σ. και όλων των μελών του Μ.Ο.Κ., ευχαριστίες προς όλους τους χορηγούς και φίλους που στηρίζουν με οποιονδήποτε τρόπο την εκδήλωση, και αφετέρου ζητά την κατανόηση των κατοίκων της Μαρώνειας «για την αυξημένη κινητικότητα στην περιοχή, και κακά τα ψέματα και τη φασαρία. Για μια ακόμη φορά θα προσπαθήσουμε να ενοχλήσουμε όσο γίνεται λιγότερο».

Απόψε το πρόγραμμα περιλαμβάνει ελληνική λαϊκή μουσική, ενώ αύριο Σάββατο ξένο ροκ με τη σκηνή να είναι ελεύθερη για όποιο μουσικό σχήμα επιθυμεί να παίξει. Την Κυριακή θα γίνουν τα Μοτοκαλλιστεία και Μοτοπαιχνίδια.

Στα σχέδια του Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Κομοτηνής είναι η καθιέρωση στα «Ελευθέρια Κομοτηνής» έκθεσης μοτοσυκλέτας, μια δράση που ξεκίνησε πέρυσι, η ολοκλήρωση των εργασιών στο «Σπίτι του Ομίλου» στον σιδηροδρομικό σταθμό Κομοτηνής, και σειρά ποικίλων εκδηλώσεων.