Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί οι εργασίες προετοιμασίας για τη λειτουργία της Σχολής Πυροσβεστών στην Πτολεμαΐδα.

Το πρώτο βήμα έγινε με την κατεδάφιση του κτίσματος του παλαιού γυμναστηρίου που υπήρχε μέσα στον αύλειο χώρο που θα στεγαστεί η Σχολή (πρώην Σχολή Δημοτικής Αστυνομίας), ενώ τις επόμενες μέρες, μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου το πιθανότερο, θα έχει προκύψει και ο ανάδοχος για τη συντήρηση και τις παρεμβάσεις που προβλέπονται από τις σχετικές μελέτες.

Τη διαβεβαίωση ότι όλα είναι έτοιμα για να φιλοξενηθούν οι επιτυχόντες φοιτητές, έδωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης, που έκανε λόγο για «μια σημαντική μέρα για την αυτοδιοίκηση και την περιφέρεια της χώρας, γιατί με μεγάλη μεθοδικότητα, στρατηγική και τεκμηρίωση, θα λειτουργήσει στην Πτολεμαΐδα και στη Δυτική Μακεδονία μια κορυφαία σχολή, ανατρέποντας πολιτικές και μεθοδεύσεις του χθες, και νικώντας ένα κράτος που πολλά χρόνια λειτούργησε πέριξ της πλατείας Συντάγματος». Ο Περιφερειάρχης συνεχάρη όλους όσους «πίστεψαν στο έργο που αποτελεί έργο εθνικής ευθύνης», ενώ επισήμανε ότι για το θέμα ενημέρωσε και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος του εξέφρασε συμπαράσταση στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται. Τέλος, ευχαρίστησε τη ΔΕΗ που προσέτρεξε να συνδράμει αφιλοκερδώς, και κατέληξε λέγοντας πως «ήρθε η ώρα να αφήσουμε εσωστρέφειες και μεμψιμοιρίες, και ενωμένοι να προχωρήσουμε».

Το ενδιαφέρον για τη Σχολή Πυροσβεστών υπήρξε μεγάλο, κάτι που επισήμανε και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Ηλ. Κάτανας, αναφερόμενος σε «μια σχολή που θα αναβαθμίσει την τοπική κοινωνία και θα προσδώσει κύρος», ενώ συνεχάρη τους 93 φοιτητές «που ταυτίστηκαν με το όραμα της περιφερειακής αρχής».

Παρόντες στην έναρξη των εργασιών κατεδάφισης, ήταν επίσης ο βουλευτής Μ. Δημητριάδης, οι αντιπεριφερειάρχες Μ. Καρυπίδου και Μ. Καλαϊτζόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Β. Μιχελάκης, ο αντιδήμαρχος Εορδαίας Γ. Κοκκινίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

πηγή: KOZANILIFE.GR / Ν.Α.