Ξεκίνησαν οι εγγραφές στην “Ακαδημία δια βίου μάθησης ΑΜ-Θ” που είχε εμπνευστεί ο Γ. Παυλίδης

Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών, με μόνο κριτήριο επιλογής τη σειρά προτεραιότητας εγγραφής – Η εγγραφή και η παρακολούθηση των διαλέξεων είναι δωρεάν.

Ο αείμνηστος Γιώργος Παυλίδης, σκαπανέας της πρωτοβουλίας, η οποία εξαγγέλθηκε τον Ιούνιο και δρομολογήθηκε τον Σεπτέμβριο. 

%ce%b1%ce%ba%ce%b1%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%b1Η έναρξη σειράς διαλέξεων από καθηγητές των Σχολών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΤΕΙ / ΑΜ-Θ), υπό τον τίτλο «ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΔΟΜΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ»,  ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα στην Κομοτηνή, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ / ΑΜ-Θ κ.κ. Αθανάσιος Μητρόπουλος και Δημήτρης Μπαντέκας αντιστοίχως.

Σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα (Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας), θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις από καθηγητές και ειδικούς επιστήμονες των συνεργαζόμενων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, στις εξής θεματικές ενότητες:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΒΡΟΥ

Αλεξανδρούπολη

 • «ΖΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ» – Χώρος διαλέξεων: ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ, αίθουσα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΡΗΤΗΣ » (2ος όροφος), ημέρα Τετάρτη και ώρες 19.00 – 21.00.

Νέα Ορεστιάδα:

 • «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ» – Χώρος διαλέξεων: Αίθουσα Πολιτιστικού Πολύκεντρου Δήμου Ορεστιάδας, ημέρα Τετάρτη και ώρες 18.00 – 20.00.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΟΔΟΠΗΣ

Κομοτηνή:

 • «ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ» – Χώρος διαλέξεων: Αίθουσα Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, ημέρα Τετάρτη και ώρες 19.00 – 21.00.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΞΑΝΘΗΣ

Ξάνθη:

 • «Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ» – Χώρος διαλέξεων: Πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης «ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ», ημέρα Τετάρτη και ώρες 19.00 – 21.00.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

Καβάλα:

 • «ΘΕΜΑΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ» – Χώρος διαλέξεων: Αίθουσα «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΤΗΣ» στο ισόγειο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, ημέρα Τετάρτη και ώρες 17.00 – 19.00.
 • «ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» – Χώρος διαλέξεων: Αίθουσα «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΤΗΣ» στο ισόγειο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, ημέρα Τετάρτη και ώρες 19.00 – 21.00.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ

Δράμα:

 • «ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ» – Χώρος διαλέξεων: Αίθουσα συνεδριάσεων Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, ημέρα Τετάρτη και ώρες 19.00 – 21.00.

ΤΡΟΠΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Εγγραφές θα πραγματοποιούνται έως και τις 6 Δεκεμβρίου (ώρα 15:00), με τους εξής τρόπους:

 • Ηλεκτρονικά – με συμπλήρωση της αίτησης που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας http://www.pamth.gov.gr και στις ιστοσελίδες των Περιφερειακών Ενοτήτων (επιλέγοντας το σχετικό εικονίδιο).
 • Αυτοπροσώπως – συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση και καταθέτοντας φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, στο κτίριο διοίκησης της κάθε Περιφερειακής Ενότητας, στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη:

%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%ce%b2%ce%b9%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b1%ce%b8%ce%b7%cf%83%ce%b7Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, Καραολή & Δημητρίου 40, 5ος όροφος.

Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, Δημοκρατίας 1, 1ος όροφος.

Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, Διοικητήριο, 2ος όροφος.

Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, Διοικητήριο, 3ος όροφος.

Περιφερειακή Ενότητα Kαβάλας, Εθνικής Αντίστασης 20, 2ος όροφος.

ΟΡΙΟ ΑΡΙΘΜΟΥ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

 • Σε κάθε μία από τις θεματικές ενότητες «ΖΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ», «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ», «ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ», θα εγγραφούν μέχρι 100 άτομα.
 • Σε κάθε μία από τις θεματικές ενότητες «Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ» », «ΘΕΜΑΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ», «ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ», «ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ» θα εγγραφούν μέχρι 70 άτομα.
 • Επιπλέον θα εγγραφούν ως επιλαχόντες, μέχρι 20 άτομα σε κάθε μία θεματική ενότητα.

ΑΠΟ 7/12/2016 ΕΩΣ 5/4/2017 ΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ

Οι διαλέξεις είναι 14 συνολικά τον αριθμό για κάθε μία θεματική ενότητα, για την περίοδο 2016-2017. Θα αρχίσουν στις 7 Δεκεμβρίου 2016 και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 5 Απριλίου 2027.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το αναλυτικό πρόγραμμα των διαλέξεων, οι ομιλητές, και επιπλέον πληροφορίες, όροι και προϋποθέσεις, είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. http://www.pamth.gov.gr και στις ιστοσελίδες των Περιφερειακών Ενοτήτων, (επιλέγοντας το σχετικό εικονίδιο).

Ο οραματιστής της Ακαδημίας Δια Βίου Μάθησης ΑΜ-Θ, αείμνηστος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης.
Ο οραματιστής της Ακαδημίας Δια Βίου Μάθησης ΑΜ-Θ, αείμνηστος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Ο σχεδιασμός της δράσης, που πλέον παίρνει σάρκα και οστά, οφείλεται στον αείμνηστο Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη· είχε ξεκινήσει πετυχημένα πέρυσι στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, και πια διευρύνεται σε όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής ορίστηκε ο κ. Πέτροβιτς, έχοντας την ευθύνη υλοποίησης του όλου εγχειρήματος.

«Η Ακαδημία δίνει τη δωρεάν δυνατότητα σε πολίτες της Περιφέρειάς μας να αποκτήσουν γνώσεις σε εξειδικευμένα θέματα», σημείωσε ο κ. Μέτιος, ευχαριστώντας «όλους όσους εργάστηκαν για να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη απόφαση».

«Ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη των πολιτών για δια βίου μάθηση και εκπαίδευση, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, την περίοδο 2015-2016, πραγματοποίησαν μια σειρά από διαλέξεις. Ήταν πολιτική βούληση τόσο του αείμνηστου Περιφερειάρχη μας Γιώργου Παυλίδη, όσο και εμού προσωπικά, να υπάρξει η διασύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με την κοινωνία. Η συνεργασία αυτή με την ακαδημαϊκή κοινότητα, αποτέλεσε ένα πολύ σημαντικό βήμα για τον τόπο μας και όχι μόνο, καθώς καθηγητές του ΔΠΘ αλληλεπίδρασαν με απλούς πολίτες διδάσκοντας εκτός πανεπιστημιακών αιθουσών», ανέφερε ο κ. Πέτροβιτς.

Γιώργος Παυλίδης (8/6/2016): “Η Ακαδημία θα απαντά σε σύγχρονα γνωστικά ζητούμενα”.

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Πρύτανη του ΔΠΘ κ. Αθανάσιο Καραμπίνη και τον Πρόεδρο του ΤΕΙ ΑΜ-Θ κ. Αθανάσιο Μητρόπουλο, για την όλως θετική διάθεσή τους για τη διερεύνηση του θεσμού της «Ακαδημίας» – που πέρσι λειτούργησε με την ανιδιοτελή συνεισφορά των ακαδημαϊκών του ΔΠΘ στον Έβρο – στο σύνολο της Περιφέρειάς μας. Πιστεύω ότι θα είναι η αφετηρία μιας ευρείας επαφής των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων με την ίδια την κοινότητα της Περιφέρειας, και μια απάντηση στα γνωστικά ζητούμενα. Είμαστε εδώ για να συνεισφέρουμε στους συμπολίτες μας».

Γιώργος Παυλίδης (14/9/2016): “Πρωταρχικό εργαλείο η Ακαδημία για την εκπαίδευση των συμπολιτών μας, την ενίσχυση των αναπτυξιακών μας επιλογών και στόχων, την πρόοδο του τόπου μας”.

«Στις μέρες μας, οι διεθνείς εξελίξεις στον οικονομικό, τεχνολογικό, κοινωνικό και πολιτιστικό τομέα, καθιστούν αναγκαία για ολοένα και περισσότερους ενήλικες την απόκτηση ποικίλων γνώσεων, προσαρμοσμένων στις συντελούμενες αλλαγές. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ανάγκη για συνεχιζόμενη εκπαίδευση η οποία θα βοηθήσει στην απόκτηση γνώσεων και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, αλλά ταυτόχρονα θα συμβάλλει και στην προσωπική ικανοποίηση των εκπαιδευομένων. Η υλοποίηση αυτής της δομής αποτελεί για μας πρωταρχικό εργαλείο για την εκπαίδευση των συμπολιτών μας και την πρόοδο του τόπου μας, για την ενίσχυση των αναπτυξιακών μας επιλογών και στόχων».

Σχετικές δημοσιεύσεις