Στην ακτή του Αγίου Χαραλάμπους Μαρώνειας, μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο, βρίσκονται οι εγκαταστάσεις των εκκλησιαστικών κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής, ποπου δίδεται η ευκαιρία για επικοινωνία και δημιουργική συνεργασία της Εκκλησίας με τη νέα γενιά, με βασικό και μοναδικό σκοπό να μορφώσει στις παιδικές ψυχές τον Χριστό.

Το πρωινό ξύπνημα, η προσευχή, η έπαρση της Σημαίας, η μελέτη, οι ομαδικές εργασίες, το φαγητό, οι αθλοπαιδιές, το θαλάσσιο μπάνιο, το παιχνίδι, η ψυχαγωγία, οι περίπατοι, οι συναντήσεις ομάδων, εξασφαλίζουν μια άνετη και ευχάριστη κοινωνική συμβίωση.

Φέτος, 280 αγόρια και κορίτσια θα συμμετάσχουν σε τέσσερις  κατασκηνωτικές περιόδους, από 29 Ιουνίου μέχρι 31 Ιουλίου.

Οι γονείς εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία, και η Εκκλησία σκύβει με απόλυτο σεβασμό πάνω στις ευαίσθητες παιδικές ψυχές, προσπαθώντας να μεταδώσει την ομορφιά και το νόημα της Χριστιανικής ζωής.

Η ανιδιοτελής προσφορά των αρχηγών, υπαρχηγών, ομαδαρχών, στελεχών και των κυριών που διακονούν στις εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις, μαρτυρεί την υπέρβαση του ατομισμού, την κοινωνία των προσώπων, και αποτελεί αξιομίμητο παράδειγμα.

Επί τη ενάρξει της πρώτης κατασκηνωτικής περιόδου των κοριτσιών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Παντελεήμων τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού.