Δικογραφία σε βάρος 35χρονου ημεδαπού, για απάτη με υπολογιστή, απάτη, πλαστογραφία, και παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, σχηματίστηκε από την Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία Τραπεζικού Ιδρύματος, σχετικά με ύποπτες συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης και Καβάλας.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 35χρονος, έχοντας υποκλέψει δεδομένα τραπεζικών καρτών οι οποίες είχαν εκδοθεί από Τραπεζικό Ίδρυμα των Η.Π.Α., κατασκεύασε κάρτες-«κλώνους» με τις οποίες πραγματοποίησε αγορές από διάφορα καταστήματα.

Όπως διαπιστώθηκε, ο δράστης, κατά το χρονικό διάστημα 2 – 20/4/2015, πραγματοποίησε πλήθος αγορών από διάφορα καταστήματα σε Ξάνθη και Καβάλα, αξίας 18.320 ευρώ. Μέρος των προϊόντων μάλιστα που αγόρασε, τα διέθεσε σε έναν 40χρονο ημεδαπό και έναν 64χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αρμενίας, οι οποίοι και κατηγορούνται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στις οικίες και των τριών, βρέθηκαν ορισμένα από τα προϊόντα που αγόρασε ο 35χρονος, τα οποία και κατασχέθηκαν:

  • μία δίκυκλη μοτοσικλέτα.
  • ένα ποδήλατο.

  • τέσσερις ηλεκτρονικές συσκευές.

  • τέσσερις ηλεκτρικές συσκευές.

  • δύο κινητά τηλέφωνα.

  • ένα οικιακό σκεύος.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της δράσης του 35χρονου, ο οποίος έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για τα ίδια αδικήματα, καθώς επίσης και για παράβαση του νόμου περί τελωνειακού κώδικα.