Με σύνθημα «Συνεχίζουμε – Θα νικήσουμε», οι εκπρόσωποι των 68 αγροτικών μπλόκων της χώρας, θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη την Παρασκευή 18/3 και ώρα 13:00, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων:

«Στη σύσκεψη:

– θα γίνει αποτίμηση του 40ήμερου αγώνα των μπλόκων.

– θα ληφθούν μέτρα για την οργάνωση:

  • της μετακίνησης των αγροτών με λεωφορεία στην Αθήνα, την ημέρα που η κυβέρνηση θα φέρει το Ασφαλιστικό για ψήφιση στη Βουλή
  • της συμμετοχής των αγροτών στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που θα λάβει χώρα ενόψει της ψήφισης του Ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

– θα αποφασιστεί ο προγραμματισμός της αγωνιστικής δράσης των μικρομεσαίων αγροτών, που μετά τα μπλόκα συνεχίζεται με διάφορες μορφές, και ο συντονισμός της από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

– θα γίνει συζήτηση για το πως θα προχωρήσει αποτελεσματικά η αναγκαία ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος, με τη μαζικοποίηση και ισχυροποίηση των Αγροτικών Συλλόγων / Ομοσπονδιών, και τη δημιουργία νέων εκεί που δεν υπάρχουν, το δυνάμωμα της παρέμβασης και της δράσης του οργανωμένου αγροτικού κινήματος για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους μικρομεσαίους αγρότες στα χωριά, αλλά και τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της υπαίθρου.

Παλεύουμε για την ικανοποίηση των αιτημάτων επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς, ενάντια στην πολιτική ξεκληρίσματος που εφαρμόζουν η Ε.Ε. και η κυβέρνηση».