Σε ρόλο – «κλειδί» ο σύνοικος της 76χρονης

Σχέδιο που θυμίζει σενάριο ταινίας, κατάστρωσαν τρεις άνδρες, δύο Έλληνες και ένας Αλβανός, προκειμένου να αρπάξουν, χωρίς να αφήσουν ίχνη, τα λεφτά και τα κοσμήματα που διατηρούσε σε χρηματοκιβώτιο στο σπίτι της μια 76χρονη γυναίκα από την Καβάλα. Ρόλο – «κλειδί» στην υπόθεση, η οποία εκτυλίχθηκε στα μέσα του περασμένου Ιουλίου, είχε ο 60χρονος σύνοικος της ηλικιωμένης.

Πιο συγκεκριμένα, στις 19 Ιουλίου ο 60χρονος Έλληνας, ο οποίος σε προγενέστερο χρόνο είχε παραδώσει τα κλειδιά του σπιτιού σε έναν 52χρονο επίσης Έλληνα και σε έναν 39χρονο Αλβανό, ενημέρωσε τους συνεργούς του ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι 76χρονη θα λείπουν από το σπίτι. Παράλληλα, τους γνωστοποίησε την ύπαρξη χρηματοκιβωτίου, εντός του οποίου η 76χρονη εναπόθετε τα χρήματα και τα χρυσαφικά της. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ενώ ο 60χρονος είχε εξασφαλίσει το άλλοθι που χρειαζόταν, ο 52χρονος και ο 39χρονος κατάφεραν να μπουν σαν κύριοι στο σπίτι της ηλικιωμένης, να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο και να κλέψουν μεγάλο χρηματικό ποσό και χρυσαφικά μεγάλης αξίας.

Μολονότι αρχικά φάνηκε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, τρεις μήνες αργότερα οι αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας κατάφεραν να βρουν την άκρη του νήματος. Ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες έρευνες, οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν την εμπλοκή στην υπόθεση της κλοπής, τόσο του 60χρονου σύνοικου της ηλικιωμένης, όσο και των δύο συνεργών τους. Σε βάρος τους λοιπόν σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.

Σημειώνεται πάντως ότι σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δύο δραστών, , στο νομό Πέλλας και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και στην κατοχή τους, δε βρέθηκε η μεγάλη λεία που είχαν αρπάξει από το σπίτι της ηλικιωμένης, παρά μόνο το χρηματικό ποσό των 1.280 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην 76χρονη.