Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, δύο ληστείες, μία απόπειρα ληστείας, πέντε διαρρήξεις επιχειρήσεων και οχημάτων, και τρεις κλοπές οχημάτων, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα 29-12-2015 έως 13-2-2016 στο νομό Ξάνθης.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη στην Ξάνθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης και του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 18χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστείες και διακεκριμένες κλοπές.

Αναλυτικότερα, στο Δροσερό Ξάνθης, οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τον δράστη να οδηγεί μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία όπως προέκυψε είχε αφαιρέσει λίγες ώρες νωρίτερα από την πόλη της Ξάνθης.

Από την έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι ο δράστης την τελευταία εβδομάδα είχε αφαιρέσει επίσης ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, ενώ διέρρηξε δύο επιχειρήσεις και δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα.

Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων αφαίρεσε συνολικά:

  • πέντε ηλεκτρονικές συσκευές.
  • διάφορα λάστιχα αυτοκινήτων.
  • είδη ρουχισμού.
  • διάφορα έγγραφα.
  • το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.
  • ένα κλειδί αυτοκινήτου.

Από τη συνέχεια της έρευνας προέκυψε επίσης ότι ο 18χρονος κατά το χρονικό διάστημα 29-12-2015 έως 8-2-2016, μαζί με άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς του, προσέγγισαν δύο ημεδαπούς ηλικίας 79 και 15 ετών, και με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από την κατοχή τους συνολικά ένα ρολόι χειρός, μία αλυσίδα με σταυρό, και το χρηματικό ποσό των 15 ευρώ.

Επίσης προέκυψε ότι ο δράστης μαζί με έναν από τους συνεργούς του, αφού σταμάτησαν πεζοί το όχημα που οδηγούσε 64χρονος ημεδαπός, κλείνοντάς του το δρόμο, αποπειράθηκαν με τη χρήση σωματικής βίας να αφαιρέσουν από την κατοχή του χρήματα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, ενώ διέρρηξαν μία επιχείρηση και αφαίρεσαν έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, μία εργαλειοθήκη με διάφορα εργαλεία, και τρεις φιάλες αλκοολούχων ποτών.  

Στην κατοχή του 18χρονου βρέθηκαν ένα από τα αφαιρεθέντα δίκυκλα οχήματα και το ρολόι χειρός, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε επίσης και κατασχέθηκε το αφαιρεθέν Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Ο δράστης έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ληστείες και κλοπές.