ΣΚΥΛΈνας 55χρονος ημεδαπός συνελήφθη στο Λαμπρινό Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και της νομοθεσίας περί ζωοκτονίας.

Συγκεκριμένα, ο 55χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο δύο σκυλιά, ιδιοκτησίας 54χρονου ημεδαπού, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό τους, ενώ στη συνέχεια έθαψε το ένα από αυτά στην αυλή του σπιτιού του!

Μετά από την καταγγελία του περιστατικού, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σχετικές αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον δράστη και να κατασχέσουν το όπλο.

Δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος του 27χρονου γιου του και ιδιοκτήτη του όπλου, για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Με αφορμή το περιστατικό, η Ελληνική Αστυνομία ενημερώνει τους πολίτες ότι ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή, ή και με τις δύο ποινές.

Οι πολίτες που αντιλαμβάνονται ανάλογα περιστατικά, καλούνται να τα καταγγέλλουν στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές.