«Η Ελλάδα έχει αλλάξει επίπεδο και είναι ίσως η σημαντικότερη για το μέγεθός της – με βάση και τη γεωπολιτική της θέση – χώρα, με την οποία συνεργάζονται οι ΗΠΑ», σημείωσε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο 105,5”.

«Το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα στις ΗΠΑ είναι τεράστιο. Θα έχουμε σύντομα – πιθανώς και το αμέσως επόμενο διάστημα – την εκδήλωση του ενδιαφέροντος αυτού», πρόσθεσε.

Ο κ. Παππάς που βρέθηκε στις ΗΠΑ συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό και πήρε μέρος σε πολλές πολιτικές και οικονομικού ενδιαφέροντος συναντήσεις, υπογράμμισε και την ιδιαίτερη σημασία της εκδήλωσης του επενδυτικού ενδιαφέροντος από πλευράς του ελληνοαμερικανικών συμφερόντων fund ONYX για τα ελληνικά ναυπηγεία, αρχής γενομένης από το Νεώριο Σύρου.

Αναφέρθηκε επίσης στη σημαντική παρουσία στην πρόσφατη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης των αμερικανικών κολοσσών της τεχνολογίας (Microsoft, Google, κ.λπ.), και τόνισε πως η παρουσία τους λειτούργησε ως πολλαπλασιαστής, κάτι που εκδηλώνεται στις επαφές που είχε η ελληνική αντιπροσωπεία στις ΗΠΑ.

Η Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα και αυτό γίνεται αντιληπτό στις ΗΠΑ, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.