Στο “Κόκκινο” και τον Κώστα Σαββόπουλο μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης αναφορικά με τον στόχο της κυβέρνησης που είναι η έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο και πως μετά θα πρέπει να διαχειριστεί τα σκληρά μνημονιακά μέτρα, ενώ αναφέρθηκε και στο πως όλοι – οι παγκόσμιες χρηματαγορές – πλέον γνωρίζουν ότι χωρίς διευθέτηση του χρέους θα είναι σαν να μην έχει γίνει τίποτα μετά από μια οκταετία πόνων και θυσιών.

Οι Γερμανοί, εξήγησε ο κ. Ξυδάκης, πρέπει να διαβάσουν αυτά που γράφει ο γερμανικός Τύπο τις τελευταίες εβδομάδες ότι όλο το λεγόμενο «πακέτο διάσωσης» δεν κόστισε ούτε ένα σεντ στον Γερμανό φορολογούμενο και πως ο γερμανικός Τύπος σοβαρά και μετριοπαθώς αναλύει ότι η υποσχεθείσα ρύθμιση του χρέους επίσης δεν θα κοστίσει ούτε ένα σεντ στους Γερμανούς φορολογούμενους.

Ο κ. Ξυδάκης εξήγησε ότι «όλη αυτή η προπαγάνδα που έγινε τα δύσκολα πρώτα χρόνια του μνημονίου και εξακολούθησε αργότερα, ότι πληρώνει ο Γερμανός φορολογούμενος και ο Σλοβάκος συνταξιούχος και όλα αυτά τα παραμύθια ήταν προφανώς πολιτικοί χειρισμοί και δηλητήριο σε ψυχές λαών απληροφόρητων».

Τόνισε ότι «η Γερμανία θα πρέπει να θυμηθεί τι έγινε το 1952 πως της χαρίστηκε το χρέος, πως έγινε μια γενναιόδωρη ρύθμιση, μια γενναιόδωρη χειρονομία από κράτη που είχαν καταστραφεί και ισοπεδωθεί και χάρη σε αυτή τη ρύθμιση του 1952 η Γερμανία έγινε υπερδύναμη».