Συγκινημένος ο Νίκος Ανδρουλάκης από τη μεγαλειώδη συγκέντρωσή του στο Ηράκλειο, απάντησε στον κόσμο που ζήτησε την ανανέωση του πολιτικού συστήματος με διαφάνεια και ξεκάθαρες κουβέντες.

«Δώστε μου τη δύναμη, δεν θα σας προδώσω ποτέ. Θέλω να σας δεσμευτώ ότι έχω πάρει μια απόφαση. Να συγκρουστούμε με ό,τι χρεοκόπησε την Ελλάδα, οικονομικά και πολιτικά. Να αμφισβητήσουμε ό,τι υπονομεύει το μέλλον των παιδιών σας. Είμαι αποφασισμένος, δεν έχω καμία δέσμευση, δεν έχω πάτρωνες, από πίσω μου δεν υπάρχουν συμφέροντα. Έχω κρυστάλλινη πορεία. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο».

unnamed 1Με τα λόγια αυτά ο Νίκος Ανδρουλάκης από το Ηράκλειο δεσμεύτηκε με μια συμφωνία τιμής για να ξαναγίνει μεγάλη η Δημοκρατική Παράταξη. Σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση στη γενέτειρά, του την Κρήτη, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία του ενιαίου φορέα της προοδευτικής παράταξης, τόνισε ότι η παρουσία του κόσμου αποδεικνύει ότι η παράταξη είναι ζωντανή, είναι το αύριο που μπορεί να προσφέρει στον ελληνικό λαό αυτά που προσέφερε στα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Μάλιστα, ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το γεγονός ότι στη συγκέντρωση συνενώθηκαν όλες οι γενιές, με τους νέους να δίνουν τον παλμό και να ζητούν την ανανέωση της παράταξης και του πολιτικού συστήματος.

«Έγινα γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και ευρωβουλευτής, και στη ζωή μου δεν έχω κάνει ένα ρουσφέτι. Όποιος είναι δίπλα μου θα έχει σκοτώσει πρώτα μέσα του τη δημαγωγία και το πελατειακό κράτος. Τα βαρίδια του χθες θα μείνουν στο χθες. Δεν χρειαζόμαστε κηδεμόνες», τόνισε.

unnamed 2Και συνέχισε: «Η παράταξη γεννήθηκε γιατί αμφισβήτησε και συγκρούστηκε προς όφελος των μη προνομιούχων. Εάν εμείς δεν τους ξαναγκαλιάσουμε, εάν δεν γίνουμε ο κύριος εκφραστής τους με ρεαλισμό κι όχι λαϊκισμό, δεν έχουμε καμία τύχη μακροπρόθεσμα. Δεν θέλω να ηγηθώ ενός κόμματος που θα είναι διάττοντας αστέρας, ούτε ενός κόμματος συνονθυλεύματος παλαιών πρωταγωνιστών που θέλουν να ικανοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους. Το κόμμα αυτό δεν έχει καμία τύχη εάν ξαναγκαλιάσει τον τυχοδιωκτισμό».

 

 

Τόνισε ακόμη ότι αυτό που σήμερα ξεκινάει αδύναμο μπορεί να γίνει ισχυρό, δυνατό, προοδευτικό, ρεαλιστικό, ικανό να ανατρέψει ό,τι κρατάει την Ελλάδα πίσω. «Η πατρίδα μας δεν θα είναι μια δεμένη βάρκα που κάνουμε κουπί χωρίς να πηγαίνει ρούπι μπροστά. Θα είναι ένα καράβι με ισχυρό τιμόνι που θα έχει πλεύση και χρόνο να παίξει ξανά κυρίαρχο ρόλο για όλους μας και πάνω από όλα για το μέλλον της χώρας, το μέλλον των παιδιών σας».

Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να πιστέψουν ότι υπάρχει ελπίδα να αλλάξει η Ελλάδα. «Στις 20 Νοεμβρίου θα είμαστε νικητές διότι θα έχουμε μια καινούργια παράταξη με καινούργια πρόσωπα, μια παράταξη που θα έχει τη δυνατότητα να εκφράσει τους νέους, τους μη προνομιούχους κι αυτούς που πραγματικά αγωνίζονται καθημερινά για να παράξουν πλούτο προς όφελος της οικογένειάς τους, προς όφελος των παιδιών τους».